אזהרה

  • einshtein 32/15
    geula | 25/01/2009 18:13

    בתאריך 27.12.2008 כיבלתי דוח על זה שבפניהי שמולא עברתי קו לבן רצוף.פניתי למישטרה עם בקשה להעביר את הדוח לאזהרה. כיבלתי תשובה שהיתה לי אזהרה בתאריך 1/06 וביגלל זה החלטה היתה לא לבטל את הדוח. שנתיים מיום קבלת דוח זה 27.12.2006 ואזהרה שכיבלתי ב 01/06 היתה ליפני 2 שנים ו 11 חודשים. האם אני יכולה שוב לפנות עם בקשה לרשום לי אזהרה בימקום דוח או אם כדי לגשת למשפט,מהסיכוי לזכות בו? תודה רבה.

    • אזהרה
      אורן המקורי | 25/01/2009 19:35

      זה לא הקריטריון היחידי לאזהרה. בדר"כ כל עקיפה על קו לבן המשטרה מסרבת להמיר אותה באזהרה. כמו-כן, המשטרה גם בודקת את חומרת כלל העבירות שביצעת עד היום. אני לא מבין אתה מעוניין לגשת למשפט רק בגלל שלא המירו לך באזהרה?! אם כך אין טעם. עוד תקבל עונש הרבה יותר חמור על ניהול הליך סרק.

      • יותר פרטים
        geula | 26/01/2009 11:10

        תודה רבה על התשובה. מטרה שלי – לא לקבל נקודות. יש לי רישיון נהיגה משנת 1999 וכל הזמן עד קבלת דוח הזה יש לי רק אזהרה אחת על נסיעה ללא אור בשעת הצהריים. קצת פרטים על הדוח: הייה 23:00 וכביש הייה כמאת ריק, לא הייה מספיק אור בכביש וגם כביש רטוב אחרי גשם. מכונית של משטרה הייתה בדיוק אחרי אותו שלי ואני ראיתי אותם. רק לא ראיתי את קו הפרדה רצוף בין נתיבים. האם כדי לי להישפט? וכמה נקודות אקבל על עבירה זו? תודה.

        • תשובה
          אורן המקורי | 27/01/2009 00:09

          הכל תלוי מה רשם / ראה השוטר שכתב את הדו"ח. אם אתה משוכנע שלא ביצעת את העבירה אתה יכול לגשת ולהישפט. רק תזכור שאתה צריך לעורר ספק בגירסתו של השוטר. אם לא תעורר ספק תורשע ואז העונש יכול להיות יותר. אני יודע שלפעמים מרגישים שלא ביצענו עבירה אבל קשה לנו להסתכל "מבחוץ" על הדברים. למיטב זכרוני מדובר בעבירה של 6 נקודות.