סיכוי מול סיכון

  • מתן קנס על חציית קו לבן בפניה שמאלה
    דור | 24/01/2009 13:43

    שלום נסעתי בשעה 20:00 בערב בכביש בו יש קו לבן. הגעתי עד סוף הכביש בו מותרת פניה שמאלה . פניתי פניית פרסה במקום בו מותרת בו פניה שמאלה ואין איסור המורה על אי פניית פרסה. כשנסעתי חזרה עצר אותי שוטר וטען כי הוא ראה אותי ממרחק של 80 מטר מבצע חציית קו לבן (פרסה שמאלה ) במקום מואר. אני טוען כי ביצעתי פניית פרסה שמאלה במקום בו מותרת הפניה בסוף הכביש (מרחק של 280 מטר מהמקום בו השוטר טען כי ראה אותי ) . לשוטר לא היו שום כלים לזיהוי מדי מרחק ולא מצלמות , אלא רק עדותו האישית. במקום היו מספר שוטרים . חתמתי על הדוח והשוטר רשם כי אין תגובה מצידי האם יש סיכוי לנתח במשפט כזה , לדעתך? אודה לתגובתך אורן

    • סיכוי מול סיכון
      אורן המקורי | 24/01/2009 14:00

      ע"מ לעורר ספק בגרסתו אתה נדרש להראות, בין היתר, כי מהמקום בו השוטר עמד / היה לא ניתן לראות בבירור את המקום בו פנית וזאת עקב מרחק, רכבים שהיו ביניכם, זוית ראייתו וכו'. מדובר במילה שלו נגד מילה שלך כאשר לשוטר יש עדיפות. אין לו כל היכרות אישית איתך והוא עושה את עבודתו. אם תצליח לעורר ספק בגירסתו אזי אולי תזוכה. לגבי השוטרים שהיו עימו אתה יכול להעלות זאת בהוכחות ולשאול מדוע לךא ציין את יתר השוטרים שהיו עדים לעבירה. צריך לזכור, כי אולי אחד מהם כן צרף מזכר לאותו הדו"ח של השוטר. יש לקחת בחשבון, שאם תורשע אז העונש לא בהכרח ישאר הקנס המקורי. הדבר יקבע אז ע"ס נסיבות המקרה הספציפי, עברך התעבורתי וכו'. שיקול נוסף שיש לקחת בחשבון, שהמשפט יערך בביהמ"ש לתעבורה באילת (או בבית המשפט שמקום העבירה נכלל בתחומו). אם אינך תושב האזור תיאלץ להגיע לביהמ"ש וזו גם טרחה כלכלית!. עכשיו תעשה את החשבון אם שווה לך לשלם את הקנס או ללכת למשפט. *הערת מערכת: לקריאה נוספת אודות משפט תעבורה