תשובה

  • תאונה עם נפגעים תחת השפעת אלכוהול
    עומר | 24/01/2009 11:36

    חבר שלי, נהג תחת השפעת אלכוהול, נרדם על ההגה והיה מעורב בתאונה עם נפגעים. מהו הצפי לעונש? האם המקרה חורג ממשפט תעבורתי ונחשב פלילי?תודה,

    • תשובה
      אורן המקורי | 24/01/2009 13:54

      דיני התעבורה שייכים למשפט הפלילי אבל זה לא אומר שיפתחו לו תיק פלילי אלא הדבר ירשם בגליון ההרשעות שלו בתעבורה. לעצם העניין שהעלתה - מצבו של חברך קשה. על נהיגה בשכרות העונש המינימלי הוא שנתיים פסילה בפועל (בנוסף לכל עונש אחר שיכול להיגזר עליו). במקרה הזה הוא גם גרם לתאונה עם נפגעים ולכן העונש צפוי להיות חמור יותר. כמה חמור? תלוי בין היתר, בחומרת הפגיעה שנגרמה לאנשים בתאונה, לוותק שלו בנהיגה, ולהרשעות הקודמות בתעבורה שלו. הוא חייב לגשת לעו"ד. *הערת מערכת: קריאה נוספת אודות משפט תעבורה

      • תאונה עם נפגעים בהשפעת אלכוהול - תשובות לשאלות
        עומר | 24/01/2009 14:29

        1. המשטרה מדדה לו כ- 600 מ"ג אלכוהול בדם.2. הפציעות שנגרמו הינן קלות 3. הרכבים ב- TOTAL LOSS4. מהו הצפי לעונש להערכתם? (ברור שהוא יפנה לעו"ד)

        • כל תשובה שלי היא בגדר נבואה וידוע למי הנבואה ניתנה
          אורן המקורי | 24/01/2009 18:57

          העונש צפוי קשה.

          • זה יותר מפי 2 מהכמות המותרת העונש אכן יהיה קשה
            זיו | 25/01/2009 13:33

            השאלה האם יש לו עוד הרשעות קודמות או נשפט בעבר וכו' כמה זמן רישיון יש לו מה הגיל שלו כל פרמטר משפיע אם אין לו הרשעות קודמות וותק מעל 5 שנים והוא יודה באשמה ויתנצל וכו' אני מתאר לעצמי שבית משפט יסתפק בשלילה לשנתיים בפועל +שלילה על תנאי לכמה חודשים +קנס כספי

    • דיני תעבורה כפופים לדין הפלילי
      זיו | 24/01/2009 13:58

      כך שגם אם אתה נשפט על אי חגירת חגורת בטיחות המשפט הוא פלילי אבל הוא לא נרשם במרשם עבירות פליליות שביצעת. לגבי שכרות ונפגעים- השאלה היא האם הוא נבדק לאחר התאונה ואז נמצא בדמו אחוז אלכוהול מעל המותר? אם כן אז הוא ישפט על שכרות עונש יכול להגיע במקרים קיצוניים אך ללא נפגעים גם למאסר בפועל למרות שבית משפט לא נוהג לפסוק כך אלא שלילת רישון לתקופה של שנה + - מכיוון שציינת שיש נפגעים והוא נרדם העונש עלול להגיע למאסר תלוי מה חומרת הפגיעות שגרם העניין רציני מאוד ועונש יכול להשפיע ממש מומלץ לו לפנות ליעוץ אישי של עו"ד בשביל להערך למשפט

      • תיקון לזיו
        אורן המקורי | 24/01/2009 18:59

        העונש הקבוע בחוק על נהיגה בשכרות הוא פסילה לשנתיים ימים. עונש מאסר אינו חובה שם כמו כל עונש אחר (קנס, התחייבות, וכו').