תשובה

  • תאונת דרכים
    יותם | 22/01/2009 21:37

    לצערי אני אשם בתאונת דרכים עם נפגעים. לא נתתי זכות קדימה לרוכב קטנוע והוא פונה ונותח בבי"ח בגלל שבר פתוח בשוק. אין פגיעות נוספות פרט לפגיעה ברגל. אציין שהתאונה נבעה מ 100% אי שימת לב. גם הקצין ששלל לי מנהלתית הסכים. אני לא נהג מסוכן. מה שקרה לי יכול חס וחלילה לקרות לכל אחד אחר בכל זמן נתון. ב 8 שנים יש לי 3 עבירות תנועה זניחות. שתיים על דו"ג. האחרונה הייתה לפני חודשיים - רכיבה בשוליים. אין לי נקודות. התייעצתי עם עו"ד שכבר קבע שאני צפוי לקבל 4-6 חודשי שלילה. ובלי עו"ד שיסדר אותי אני יכול גם למצוא את עצמי עם שלילה לשנה. נחמד לראות איך מתנהל משפט במדינה מתוקנת ... והשאלה היא כזאת ... נניח והשלילה תהיה כל כך ממושכת. אפשרי לשלול רשיון למכונית ולהשאיר אותי עם רשיון A ? (התאונה הייתה עם רכב). אפילו לחלק מהתקופה ? להמיר חלק מהשלילה בקנס ?? או שאני סתם מדמיין ואין דברים כאלה ... ?

    • תשובה
      אורן המקורי | 23/01/2009 12:45

      ראשית, לא הבנתי למה כוונתך "נחמד לראות איך מתנהל משפט במדינה מתוקנת...". אתה יכול לגשת לבד ללא עו"ד או להיעזר באדם מקצועי מהתחום. זה כמו לבחור רופא. למה אתה חושב שזה מעוות את ההליך?! העו"ד מכיר את ההליך ויודע לנהל אותו עבורך. שנית, לגופו של עניין. קיימת בחוק חובת פסילה של מינימום 3 חודשים על ת"ד שבה נפגע אדם. במקרה שלך הפגיעה לא קלה - האדם שפגעת בו נאלץ לעבור ניתוח ולכן קיימים סיכויים גבוהים שהתביעה תדרוש פסילה מעבר לפסילת המינימום ולכן זה די הגיוני מה שאמר לך העו"ד. אני אוכל להוסיף, כי ישנם שופטים שאפילו יטו לתת לך פסילה ארוכה יותר. שלישית, עברך התעבורתי אינו נראה מכביד - בפרט אם אין בעברך תאונדת דרכים. עובדה זו אמורה להוות שיקול לקולא בגזר הדין. (למה אתה מתכוון שאתה כותב שתי עבירות דו"ג? מה זה?). רביעית, אכן קיימת אפשרות לסיווג הפסילה כך שתחול רק על כלי רכב מסוים אבל צריך טיעונים ממש טובים לכך. לא בקלות יעתר לכך ביהמ"ש. מה שכן, ונראה יותר סביר, זה המרת חלק מהשלילה בפועל בקנס משמעותי ומרתיע. זה מה שצריך לנסות ולבקש. אך עליך לזכור כי אז הוא יכול להיות כמה אלפי שקלים גם.

      • אני מודה לך על התגובה !!
        יותם | 23/01/2009 13:08

        בקשר לעבירות דו"ג. אני בעיקר רוכב על אופנוע והרבה מהזמן זה כי אני שליח לפרנסתי. יש לי עבירה מלפני 4 שנים על רכיבה עם קטנוע 50 סמ"ק בדרך מהירה, אזהרה מלפני חצי שנה על רכיבה על קטנוע בנת"צ ברחוב דיזינגוף ועבירה מלפני חודשיים על רכיבה בשוליים (היה פקק, רכבתי לאט, זה הרבה יותר בטוח מלרכב בין מכוניות, שוטר דפוק, לא היה טעם להתווכח איתו). ==> אין לי נקודות. אין עבירות רציניות. ובקשר להליך ... מסיפורים ששמעתי מחברים שנאלצו להתמודד עם בית הדין הזה קיבלתי את הרושם שזה תהליך מאוד שרירותי ומאוד תלוי בטיב היחסים של העו"ד עם התובע ובמספר הפעמים שהעו"ד דוחה את הדיון כדי לקבל שופט רצוי ותובע סחבק. ובכל זאת מספר שאלות ... 1. כשאני אקבל כתב אישום הביתה, מה יהיה כתוב שם ? אני מניח שיאשימו אותי באי מתן זכות קדימה, נהיגה לא זהירה וגרימת חבלה. זה מה שבוחן התנועה רשם. 2. זו "גרימת חבלה ברשלנות" ? או סתם "גרימת חבלה". הרי ציינתי שהתאונה לא נגרמה בגלל נהיגה פרועה ולא אחראית שלי. עם כל הכאב לשני לכל הנוגעים בדבר - קורה שאנשים לא שמים לב ! אנחנו לא מכונות. 3. בכתב האישום יהיה כתוב מה התביעה דורשת ? אני מתאר לעצמי שאם כך, אני בטח אבהל לקרוא שהתביעה דורשת שנתיים או 3. זה רציני ? כי הרי בסוף העו"ד יסגור את הפרטים עם התובע בכל מקרה ... 4. מתי אני אדע מי השופט/ת שתדון במקרה שלי ? הבנתי שיש כמה לא סימפטיות. כמה מרחב תמרון יש לעו"ד ? אני אשלם כמה שצריך. ובקשר לפיצול השלילה ... אני שליח לפרנסתי. נכון, זה לא כמו נהג משאית עם 5 ילדים ... אני בסה"כ סטודנט בן 26 ויכול למעשה לעבוד גם בדברים אחרים. אבל בכל זאת, אני שליח. אין לי בעיה לקבל שלילה כפולה על המכונית, העיקר שלא ייגעו ברשיון A. אין לי בעיה לשלם גם 10000-15000 שקל קנס. רק שייתנו לי להמשיך לעבוד בעבודה שלי ולרכב על האופנוע. מתשובתך הבנתי שזה לפחות אפשרי. זה כבר טוב. מכאן צריך לחכות לכתב אישום ולשבת על הפרטים עם העו"ד, אני מניח ... שבת שלום ותודה !

        • כל דבר בעתו
          אורן המקורי | 23/01/2009 17:21

          אל תרתום את העגלה לפני הסוסים:) כרגע אתה עסוק בפרשנויות שאין להם מקום. אני בטוח שאתה במתח / התרגשות וכו' לגבי מה שיהיה. אבל תמתין שגביית העדויות תסיים - אם זה עדיין לא קרה ושתקבל הודעה רשמית כמו כתב אישום. חכה להגעתו של כתב האישום. רק אז גש לעו"ד והתייעץ. אני הייתי מתייעץ עם יותר מאחד. אם תרצה פנה אלי באימייל ואני אתן לך מס' שמות של עו"ד אבל שוב זה עדיין מוקדם. כתב אישום יכול להגיע גם לאחר מס' חודשים לא מבוטלים לאחר מתן עדותך.