תשובה

  • דיון תעבורה-עבירת מהירות
    פיני | 22/01/2009 15:10

    אני ען"ד חדש ואני רוצה לעזור לידידתי מוזמנת לדיון ביום 23.2.09 בגין ביצוע עבירת מהירות שצולמה ע"י שוטר בבמל"ז-מהירות מותרת-80 קמ"ש מהירות שנתפסתהי-157 קמ"ש.מיעוץ משפטי שקיבלתה נפלו פגמים בדו"ח-רישום מס' כביש לא נכון וכן רשיונה של ידידתי נלקח ללא שימוע פנים אל פנים מול קצין משטרה (הוא שוחח איתה בטלפון בלבד) וכן לא ניתן לה טופס ורוד המצביע כי רשיונה נשלל.ברצוני לשאול איזה טיעונים לקולה בעונש אוכל לטעון בדיון (רשיונה נשלל כבר ל-30 יום9 ,היא אם חד הורית וצריכה את הרכב לנסיעה לעבודה מידי יום והאם הפגמים שנפלו בהליך מצדיקים את ביטול הדו"ח - *הערת מערכת: לקריאה נוספת אודות משפט תעבורה.

    • תשובה
      אורן המקורי | 22/01/2009 20:10

      השאלה אם תנהלו הוכחות. בכל מקרה הרעיון שעולה לי זה שאם תודו / תורשע תנסה שיסתפקו בפסילה המנהלתית ותלך על הכיוון שלא נעשה שימוע כחוק. כמובן אני לא מכיר את עברה התעבורתי אבל המהירות היא מאוד !! גבוה ואכן צפויה פסילה בפועל בתוספת קנס וזה במצב של עבר לא מכביד מבחינת עבירות תעבורה.

      • דיון תעבורה-עבירת מהירות
        פיני | 22/01/2009 22:33

        למיטב ידיעתי יש לה עבר תעבורתי (ביצעה השתלמות נהיגה מונעת ב12/07 ) מתוכם 2 עבירות ,מהירות בשנתיים האחרונות -אך במהיריות "סבירות" 120 ו-115 קמ"ש) רציתי לחדד את השאלה-מיניסיונך בתיקים דומים האם לנהל הוכחות עקב הפגמים בהליך או להודות ולבקש להסתפק בשלילה המינהלית?

        • תשובה
          אורן המקורי | 23/01/2009 12:38

          אני לא יודע מה כתב השוטר בנסיבות ההזמנה לדין אבל אם אין לו טעות / בעיה מהותית שם סיכויי ההרשעה גבוהים. השאלה גם כמה תשפיע טעות טכנית בשימוע?! ביהמ"ש יוכל לאמר לך שהייתם צריכים להגיש בקשה לביטול הפסילה מנהלית על אתר ואין מקום לטענות שכאלו כעת. אני רוצה להדגיש שהמהירות גבוה מאוד! אף לאחר הפחתה שנעשתה (הפחתה המתחייבת כחוק). היינו- היא נתפסה במהירות גבוהה עוד יורת. המגמה היא להחמיר מאוד בעונשי הפסילה על עבירות שכאלו כולל קנסות משמעותיים. מה גם שבעברה קיימת כבר עבירת מהירות (לא משנה כמה נתפסה אז - מספיק שכבר יש לה בעברה עבירה שכזו). האופצייה היותר סבירה היא לנסות ולהגיע לעסקה עם התובעת טרם תחילת המשפט. נסה לבקש פסילה משמעותיצ ע"ת וקנס שיחליפו את הפסילה בפועל או אז צריך לזכור שהתובעת תרצה קנס גבוה.

    • במקומך הייתי מתבייש לציין שאני עו"ד
      דוד, מתנדב בתנועה | 24/01/2009 07:31

      מאחר ולמדת כמה אותיות עוד לפני שלמדת משפטים, אתה אמור לדעת שייצוג משפטי הולם ניתן ע"י מי שבקיא בתחום. מאחר שאתה מבין בחוקי תנועה כמו כל נהג ממוצע בכביש, לך תתיעץ עם בעל מקצוע מיומן. אם תרצה להיכנס ראשך ורובך לענייני תעבורה, תלמד, תשתלם ותתחיל לייצג. התיק הזה שמדובר בו כאן נראה לי כתיק מאד מאד קשה, כזה שגם עו"ד ותיק יתקשה מאד להגן על הגברת הזאת. אני ממליץ לה להתייעץ עם עו"ד שמבין בתחום וללמוד דחוף לרשיון טייס. הגברת הזאת היא עבריינית כבישים מועדת שצריך להוריד אותה לתקופה ארוכה, כזאת שתשאיר בה משקע עמוק, בכדי שתבין שהכביש אינו מסלול מרוצים. כמובן שזו רק דעתי. *הערכת מערכת: לקריאת נוספת אודות משפט תעבורה

      • תגובה למתנדב התנועה-דוד
        פיני | 24/01/2009 19:38

        לידיעת דוד הנכבד-הגברת הזו (גננת בגן של ילדיי) הינה אם חד הורית ללא יכולת כלכלית לשכור עו"ד (שביקשו ממנה אלפי ש"ח כשכ"ט לצורך טיפול בתיק).אני מנסה לעזור לה בהתנדבות (תוך התייעצות עם עו"ד ותיק מתחום התעבורה-שאף היה מס' שנים תובע משטרתי בתחום) ללא התחייבות כספית כלשהי מצד הגברת.ללא עזרתי היא מתכוונת להופיע בדיון ללא ייצוג כלשהו.אז תאמר לי מה עדיף?שתלך לבד ?

    • 157 קמ"ש
      עו"ד אילון אורון | 25/01/2009 08:44

      בית המשפט עלול לשלול את רשיונה של הגברת לתקופה ארוכה מאוד (לפני ימים אחדים הגיע אלי נהג שנתפס במהירות 157 קמ"ש, מתמחה במשפטים, שאודה בדיון ולמרות שללא הרשעות קודמות נפסל לשנה). יצוין כי לפי הנתונים שמסרת, יתכן והגברת תגיע גם לפסילת רישוי בת 3 חודשים. בברכה עו"ד אורון מנהל הפורום התשובות בפורום אינן מהוות תחליף ליעוך משפטי