לא תמיד חייבים לעבור במעבר חצייה

  • מאיזה מרחק ממעבר חצייה מותר לחצות שלא במעבר חצייה
    יערה | 21/01/2009 15:05

    יש לי שאלה קטנה, אחרי שקיבלתי אזהרה שלא עברתי במעבר חציה, מאיזה מרחק ממעבר חצייה מותר לחצות שלא במעבר חצייה? כי בחוק כתוב "אם יש בקרבת המקום מעבר חציה, מנהרה או גשר המיועדים למעבר הולכי רגל, לא יחצה הולך רגל את הכביש אלא בהם." - השאלה מה זה קרבת מקום?? ודבר נוסף האם מקבלים נק' במידה ומקבלים דו"ח של אי חציה ברגל במעבר חציה?

    • לא תמיד חייבים לעבור במעבר חצייה
      רביד שרון, עו"ד | 11/06/2018 13:00

      כבר ניתן פסק דין לפיו אדם המרוחק מעל כ -30 מטרים ממעבר חצייה, אינו נדרש ללכת עד למעבר החצייה על מנת לחצות את הכביש.    בעפ (י-ם)   168/95  ארנולד שפאר נ' מדינת ישראל-   "נראית לי טענת המערער לפיה את המרחק אל מעבר ב' ראוי היה לבחון בהתחשב בדרך שהיה עליו לעבור, אוביקטיבית, מן המקום שאליו יצא מבנין סנסור ועד לאותו מעבר.        מרחק זה, שהוא (גם להערכת ב"כ המשיבה, בעמ' 3) בין 40ל- 50מטרים, מוציא את אותו מעבר מגדר הגדרת מעבר הנמצא "בקרבת מקום".
      בת"ת (תעבורה תל אביב-יפו) 45552/05 מדינת ישראל נ' בן דוד עמוס (פורסם בנבו, 17.12.2007) "במקום מעין זה  בית המשפט סבור כי אם הולך רגל חוצה את הכביש בזהירות ראויה מבלי לסכן את עצמו במרחק העולה על 30 מטר ממעבר חיה, במיוחד כאשר עושה זאת בסמוך לפינת רחוב כפי שעולה מהתמונות שהציג הנאשם לא ניתן לחייבו לחזור מרחק העולה על 30 מטר כדי לחצות את הכביש במעבר חציה."