שאלת המפתח כמה נסעת אחורה?

  • נסיעה אחרונית
    עדי | 13/01/2009 15:25

    שלום, נסעתי אחורנית למען חנייה, עצר אותי שוטר ונתן לי דוח על סעיף שמספרו 45 להלן פירוט הסעיף : נוהג רכב לא יסיעו אחורנית אלא אם יש צורך בכך, ובמידת הצורך, ולאחר שנקט באמצעים הדרושים בנסיבות הקיימות כדי למנוע – (1) סיכון או פגיעה; (2) הטרדה או הפרעה. אמרתי לשוטר שנסעתי אחורה בכדי לחנות, ללא סיכון/פגיעה או הטרדה. האם זה נכון לתת לי דו"ח? תודה על העזרה.

    • שאלת המפתח כמה נסעת אחורה?
      אורן המקורי | 14/01/2009 12:13

      ניתן לסוע אחורה בכדי לחנות אך תלוי מה המרחק. צריך לראות מה השוטר ציין בנסיבות לגבי המרחק שנסעת אחורה.

      • מרחק הנסיעה
        עדי | 14/01/2009 15:32

        השוטר רשם 30 מטר- לי זה נשמע קצת הרבה ממה שזה היה... להגדרתו זה היה "מה?, רצית לנסוע את כל הרחוב אחורה?" אבל כמובן שלא נסעתי את כל הרחוב אחורה.

        • נסיעה אחרונית
          אורן המקורי | 15/01/2009 17:38

          מה שאת יכולה לעשות כעת - אם בשנתיים האחרונות אין לך דוחות מהמשטרה ויש לך לפחות 5 שנים רשיון - זה בקשה להמרת הדו"ח באזהרה. את הפנייה יש להפנות ללשכת התנועה ששמה מופיע בראש הדו"ח משמאל.

          • ניסוח מכתב אזהרה
            עדי | 17/01/2009 12:07

            תודה על התשובה, אשמח לדעת כיצד מנסחים מכתב אזהרה זה תודה.

            • ניסוח פשוט וקל
              גיא "אנשים באדום" | 18/01/2009 12:48

              אני מקווה שתעמדי במשימה ותצליחי לנסח מכתב קצר כדי להמיר את הדו"ח באזהרה, להלן הקריטריונים : קריטריונים לדו"ח אזהרה : הודאה בביצוע העבירה וותק רישיון נהיגה חמש שנים לפחות העבירה היא ברירת משפט (ולא הזמנה למשפט) אין לנהג שום דו"חות בשנתיים האחרונות. נסיבות ביצוע העבירה ושיקול דעת. את הבקשה יש לשלוח לתחנת המשטרה הקרובה למקום האירוע לפי הרשום בגב הדו"ח. נהג ! החיים בהגה שלך ! ! ! שמור עליהם ! ! ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

    • נסיעה לאחור 30 מטר
      עו"ד אילון אורון | 18/01/2009 07:22

      השוטר ראה בה נסיעה להגעה לחניה ולא לצורך החניה עצמה, ועל כן נראה כי טענתו סבירה. בברכה עו"ד אורון מנהל הפורום התשובות בפורום אינן מהוות תחליף ליעוץ משפטי