זה לא היה בוחן אלא קצין

  • מהירות מופרזת - איך להמנע משלילה?
    מורן | 11/01/2009 00:55

    שלום... נסעתי במהירות 143 קמ"ש בכביש של 90 קמ"ש, נתפסתי ע"י ממל"ז ולכן הורדו 5 קמ"ש, ובדו"ח רשום 138 קמ"ש. השוטר שתפס אותי קרא לבוחן תנועה ואמר לי להסביר לו את המצב, הסברתי שאני גרה בב"ש ואני נמצאת באיזור המרכז בגלל המצב הביטחוני והפסקת הלימודים (אני סטודנטית) בד"כ אני נוסעת באוטו של הורי, אך בגלל שאני במרכז קיבלתי את האוטו של אחותי עליו אף פעם לא נסעתי - ובגלל שאיני מכירה את האוטו טוב ולא רגילה לאופן הנהיגה בו לא שמתי לב למהירות, כמו כן אמרתי כי אני נמצאת בתקופה מתוחה והייתי טרודה בגלל המצב והקרבה של דירתי לאיזורי הנפילה... הסברתי לו שיש לי רשיון 5 שנים ואין לי עבירות תנועה פרט למעבר כהולכת רגל ברמזור אדום, ופנית פרסה במקום אסור לפני שנתיים. הבוחן התרצה, לא שלל לי את הרשיון אך זימן אותי למשפט... באותו רגע שהשוטר שחרר אותי לדרכי הוא הגיע אליי לרכב אמר לי שהוא מבין אותי, אמרתי לו שאני מבינה למה הוא עצר אותי ואני מתנצלת והוא אף עזר לי לסדר ברכב את הגבלת מהירות הנסיעה... מה הסיכוי שלי להנצל משלילה...? יש לכם טיפים להתנהגות במשפט (נקבע לי משפט ל23 לאפריל) ***הערת מערכת:לקריאה נוספת:מהירות מופרזת

    • זה לא היה בוחן אלא קצין
      אורן המקורי | 11/01/2009 23:45

      רק בסמכות קצין תנועה לפסול מנהלתית ל 30 יום רשיון נהיגה בגין עבירות שונות, כשהעבירה שציינת נכללת בתוכן. הייתי ניגש להתייעץ עם עו"ד מתחום התעבורה. ייעוץ ראשוני שכזה אינו כרוך בתשלום. במידה ולא תגשי לעו"ד נסי לדבר עם התובעת ביום המשפט שלך ולהגיע איתה לעסקה. נניח פסילה ע"ת מרתיעה בצירוף קנס הולם וכו'.

      • ראשית כל - תודה על התגובה...
        מורן | 12/01/2009 12:56

        שנית, אין לי בעיה עם עונש, ברור לי כי המעשה שלי היה פזיז ומסוכן...אבל מבירורים אמרו לי אנשים שזה יכול להגיע לחצי שנה שלילה, האם יש אמת בדבר?אין לי בעיה גם לקבל חודש שלילה ואיזה קנס שיהיה הגיוני...החלק שמטריד אותי זה השלילה של החצי שנה שאמרו לי שיכול להיות אקבל...ושאלה של בורות - מאיפה אני יודעת מי התובעת? האם זה מקובל ללכת ולנסות לסגור עיסקה לפני המשפט...?

        • תשובה
          אורן המקורי | 12/01/2009 13:05

          לגבי העונש זה תלוי הן בנסיבות שציינתי והן בשופט. מאחר ואני לא נביא... :) למרות שאני חושב שעברך התעבורתי אינו מכביד. זה מקובל לדבר עם התובעת לפני הדיון. את תראי אותה. לא תוכלי לפספס.