תשובה

  • שאלה משפטית בנוגע להזמנה לבי"מש
    נאור | 07/01/2009 17:32

    ההזמנה נכתבה לא ע"י השוטר שראה את העברה ולא באותו היום אלא רק לאחר יומיים אחרי שהשוטר עצר אותי הוא הזמין אותי לתחנה ורק אז כתב לי השוטר  את ההזמנה והוא איננו היה נוכח בזמן העבירה האם זה יכול להוביל לביטול ההזמנה

    • תשובה
      אורן המקורי | 07/01/2009 23:49

      ניתן לכתוב את ההזמנה שלא באותו היום. אם השוטר שכתב לך את ההזמנה הוא אינו השוטר שראה את ביצוע העבירה הרי שההזמנה לא חוקית וביהמ"ש אמור לזכות אותך. השאלה היא האם הוא לא היה עם השוטר יחד בניידת במועד ביצוע העבירה? אולי השוטר השני צויין כעד (את זה אתה יכול לראות ע"ג ההזמנה עצמה)?

      • הבהרה
        נאור | 09/01/2009 22:41

        השוטר שמעלא את ההזמנה אינו היה נוכח כלל באת ביצוע העבירה ואינו רשום כעד בהזמנה האם זה עילה לביטל? ועוד משהוא קטן היום הגיעה אלי במכתב רשום הזמנה לבי"המ  ועליו רשום שוטר אחר רשום שם ולא השוטר שכתב את ההזמנה המקורית (בכל הזמנה רשום שוטר אחר) בהזמנה החדשה רשום השוטר שהיה בזמן העבירה אני לא מבין איך על ההזמנה הראשונה שנמסרה לי כתוב שוטר אחד ועל השניה כתוב שוטר אחר(שהוא כן היה נןכח) מה הם יכולים לעשות איך שבה להם כדי לכסות את התחת שלהם???

      • האם ישנו סעיף בחוק שאומר שרק השוטר שראה חייב לרשום
        נאור | 09/01/2009 22:43

        איזה סעיף  כדי שאני יעלה אותו במשפט תודה לכל מי שרק יוכל לעזור לי

        • שוטרים שונים
          אורן המקורי | 09/01/2009 23:19

          במסמכי התביעה מופיעים כל העדים לעבירה והם יוזמנו אם תכפור באשמה. לא צריך כל סעיף חוק - מי שמאשים אדם הוא זה שצריך לראות את אותו אדם מבצע את העבירה. כיסוי התחת לתפיסתך יהיה שכל השוטרים מופיעים כעדים. יש את השוטר שרשם את הזימון לביהמ"ש והשוטר האחר לבטח הוסיף מזכר להזמנה בו הוא מפרט שגם הוא ראה את העבירה. למה שלא תפנה לעו"ד מהתחום שיוכל לראות את הנסיבות הספציפיות ולייעץ לך? ככלל, פגישת ייעוץ ראשונה לא כרוכה בתשלום.