תשובה חלקית

  • דו"ח חניה בבני ברק
    ירון | 02/01/2009 15:05

    בחודש ספטמבר השנה הופתעתי לקבל בפעם הראשונה הודעת תשלום הקנס בסך 250 ש"ח בגין חניה במקום אסור בעיר בני ברק בינואר 2007. ההודעה כללה גם תוספות פיגור והוצאות גביה כך שסכום הדו"ח הכולל עמד על 387.5 ש"ח. מאחר ולמיטב זכרוני לא נמצאנו אני או רכבי במקום ובזמן האמורים בהודעת תשלום הקנס ומאחר והופתעתי לקבל הודעת קנס זו בפעם הראשונה, שלחתי מכתב לעירית בני ברק ולמשרד עורכי דין המופיע בדו"ח ובו ביקשתי להעביר אלי את צילום הודעת הקנס המקורית, והודעות קודמות שנשלחו אלי בגין עבירה זו שעל בסיסם חייבו אותי בתוספת פיגור והוצאות גביה. היום קיבלתי מכתב ממשרד עורכי הדין המופיע בדו"ח ובו נאמר בין היתר : 1. הדו"ח הינו דו"ח מסופון ולכן לא ניתן לקבל דו"ח מקורי. 2. לאחר בירור מול מרשתי עולה כי דרישות התשלום נשלחו אליך ואמורים להיות בחזקתך. אין בידי מרשתי העתקים אלו מאחר ומדובר בסטנסל קבוע הכולל מכתבים רבים אשר אין החוק מחייב לשמרם. בהמשך המכתב הנני נדרש לשלם את החוב בהקדם על מנת למנוע המשך הליכי אכיפה. שאלתי היא : האם עלי לשלם את החוב למרות שהעיריה לא יכולה להמציא לי את הקנס המקורי ובכך למעשה אינה יכולה להוכיח שאכן עברתי את העבירה המדוברת ? תודה !!!

    • תשובה חלקית
      אורן המקורי | 02/01/2009 20:06

      מאחר ומדובר בדו"ח מסופון ולא דו"ח שנכתב ביד לא תוכל לקבל את הדו"ח המקורי ובכך העירייה צודקת. לגבי היתר אני לא מתמצא.

    • תשובה
      RS | 04/01/2009 20:46

      שלום. דרוש מהעירייה אסמכתאות משלוח בדואר רשום,את פרטי דוח המסופון והשווה עם הדרישה שבידך.יכול להיות שתמצא פרטים מהותיים חסרים העשויים להביא לביטול הדרישה. נהל הכל בכתב למול התובע העירוני.התשובות יגיעו ממשרד עורכי הדין אך את המאבק ישירות למול העירייה. ב ה צ ל ח ה.

    • על העיריה להוכיח משלוח הדוח בדואר רשום  לת
      עו"ד אילון אורון | 07/01/2009 05:55