בקשה להישפט

  • דו"ח תנועה בגין אי שמירה על הימין בזמן פניה
    דן | 01/01/2009 19:10

    לפני שבועיים לערך בצומת יד מרדכי נעצרתי ע"י שוטר צעיר לאחר שפניתי ימינה. הפניה הנה פניה חופשית בצומת מרומזר לנתיב האצה. לתחושתי וידאתי מספיק שאין מכוניות המגיעות מדרום אותתתי וסטיתי שמאלה לנתיב הנסיעה הראשי תוך שאני ממשיך ומאיץ. השוטר זינק לכביש. עצר את כל הרכבים שלפני ומאחורי והוריד אותי לשוליים. כשניגש החל להסביר לי את העברה וכשאמרתי לו שלא כך הם פני הדברים ואני נצמדתי לימין (הרי יש אי תנועה בפניה) ורק אח"כ סטיתי שמאלה הוא אמר שאוכל לטעון זאת בבית המשפט. עניתי לו בשאלה "למי אתה חושב שהשופט יאמין בבית המשפט? לשוטר לובש מדים או לאזרח. זו גירסא שלך מול גרסא שלי". השוטר הזדרז לניידת לכתוב את הדו"ח ומייד רשם את "דברי הנהג" כך: "אתה לובש מדים. נראה מה יהיה בבית המשפט". לא עזר מה אמרתי או לא אמרתי עד שהטחתי בו שהוא שקרן ורושם דברים שלא נאמרו ומתאר מצב שלא היה. השאלה: האם להגיע לבית המשפט? מה הסעד העומד לרשותי? מה יכול האזרח לעשות מול שוטר כזה? מייד עם תם האירוע כתבתי לעצמי השתלשלות האירועים על מנת שיהיה לי תיעוד אותנטי. אין לי הרבה עברות אך לצערי נתפסתי השנה נוהג במהירות מופרזת של 105 במקום 80 והדו"ח הומר לי לאזהרה. עצות? הנחיות? סתם עידוד?

    • בקשה להישפט
      אורן המקורי | 02/01/2009 20:22

      אם אתה חושב שלא ביצעת את העבירה המיוחסת לך אתה יכול לבקש ולהישפט על כך. במשפט תוכל לעמת את גרסתך עם גרסת השוטר (מה שרשם בנסיבות המקרה). אם תצליח לעורר ספק סביר יתכן ותזוכה. כפי שציינת אינך זכאי לקבלת אזהרה. חשוב להבהיר - כשאתה נכנס למשפט אתה לא יודע איך תצא ממנו ואם תורשע סביר להניח שהקנס יגדל ואם עברך התעבורתי אינו קל יחסית לשנות נהיגתך יתכנו רכיבי ענישה נוספים. לכן, נסה לעשות הערכת מצב מחודשת והחלט בהתאם.

      • זה בדיוק מה שביקשתי להתייעץ בו...
        דן | 02/01/2009 23:19

        האם יש סיכוי סביר שאוכל לשכנע את השופט בגירסתי? הרי נעמוד מול השופט גירסה מול גירסה ואין לאף אחד מאיתנו הוכחה לצדקת דבריו או לחוסר צדקת האחר. ברור מאליו שגירסאת השוטר תועדף (לכאורה בצדק) על פני גרסאתי וזה בדיוק מה שאמרתי לשוטר בזמן האירוע. איך אני יכול לבנות טיעונים לבית המשפט ואיך אני יכול לשכנע שופט בנכונות דברי ובצדקתי באירוע המתואר? אין לי עדים, אין צילומים, אין הוכחות למעשה או חוסר המעשה. במה אני יכול להצטייד? רעיונות?

    • דו"ח תנועה בגין פנייה ימינה שלא מימין
      ח'יר | 03/01/2009 09:45

      לדעתי האישית, ועל סמך התיאור שלך לאירוע, אין בכך עבירת תנועה כאשר פונים ימינה שלא לימין הקיצוני של הכביש . מתוך הרשום בתקנה מס' 42 לתקנות התעבורה, ניתן להבין שהפנייה לא חייבת להיות לצד הימני הקיצוני של הכביש .

      • פנייה ימינה
        גיא "אנשים באדום" | 03/01/2009 11:08

        ידידי, אינך צודק ! אתה לא יכול לפנות ולהיכנס לתוך נתיב נסיעה, בפתאומיות, ודאי כאשר יש בו תנועה. להלן ציטוט מהתקנה (ההדגש שלי) : "נהגת ... ופנית ימינה, כשלא היית סמוך לשפה הימנית של הכביש"

        • תודה רבה. ועוד חידוד בבקשה...
          דן | 03/01/2009 17:55

          בהמשך לנאמר, רציתי לחדד עוד משהו. האם אין תפקידו של אי התנועה להגביל את הפניה ימינה על מנת לא לחרוג מנתיב הנסיעה? עד כמה אתה אומור להישאר בתוך נתיב ההאצה לפני הסטייה לנתיב הנסיעה? מתי בדיוק מסתיימת הפניה ומתחילה הנסיעה? האם לא בגמר אי התנועה? הרי ישנן פניות ללא נתיב האצה. במקרה דנן, בו הייתי משוכנע כי אין רכב מגיע מכיוון הצומת וביצעתי סטיה שמאלה (אגב תוך איתות) בגמר אי התנועה. האם גם במקרה כזה אחשב כמי שלא נצמד לימין הדרך בזמן הפניה? ודבר אחרון. השוטר הודה באוזני כי נשלח "לצוד" עבירות מסוג זה. האם יתכן שהיה "להוט מדי" לתפוס מספיק עבריינים להצדיק את המשמרת שלו ואת הצורך באכיפת חוק זה?! שוב תודה על כל העזרה.

          • תמיד מוכן לסייע
            גיא "אנשים באדום" | 03/01/2009 19:26

            אי התנועה נועד אומנם להגביל את קשת הפניה, אולם יחד עם זאת לפעמים הוא משמש כמקום מעבר להולכי רגל. מידי פעם לאחר האי הבנוי, יש אי מסומן שנועד להמשיך את ההגבלה מסטיה לנתיב השמאלי. אתה אמור להישאר בנתיב ההאצה, כל עוד מעבר לנתיב השמאלי מהווה סיכון לרכבים שנמצאים בו. לגבי המקרה הנ"ל, גם אם אין תנועה משמאלך, הסטיה צריכה להיות באופן מבוקר והגיוני. השוטר לא היה אמור לספר לך "כל מיני ..." ולמעשה זה לא מעניין כלל. השאלה היא האם הדו"ח מוצדק או לא, וכאמור אני תמיד קשוב בנושא. נהג ! החיים בהגה שלך ! ! ! שמור עליהם ! ! ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

    • גירסה מול גירסה
      גיא "אנשים באדום" | 03/01/2009 09:52

      תגובתי זו באה לאחר שקראתי גם את תגובתו של אורן ותגובתך שלך על כך. אני עצמי שוטר (מתנדב) ואני כאן כדי להגביר את המודעות לבטיחות בדרכים ולסייע למי שקיבל דו"ח לא מוצדק. מול השופט עומדות שתי גירסאות, האזרח חושב שתמיד גירסת השוטר היא זו שתתקבל ע"י השופט.אולם זה לא תמיד נכון, ולפעמים האזרח יוצא זכאי,וזה תלוי בשני הצדדים ובאיזו צורה הם מעלים את המקרה במשפט. השופט אמור להתרשם מדברי השוטר והנהג ומהצורה בה מוצג המקרה. בדו"ח יש מקום לכתיבת נסיבות המקרה מעבר לתיאור העבירה העצמה. דברים אלה אינם ידועים לנו והם חשובים מאוד כי בהם אמור להיות פירוט הנסיבות - מה קרה בדיוק,איך נהגת,האם היו רכבים בסביבה וכד'. אם השוטר פירט את הנסיבות באופן שייראה אמין אז ההחלטה תהיה בהתאם. לעומת זאת אם אין תיאור כזה השופט עשוי להחליט אחרת. לפרטים נוספים ושאלות אתה מוזמן לשלוח לי מייל. בכל אופן בהצלחה ! נהג ! החיים בהגה שלך ! ! ! שמור עליהם ! ! ! גיא הלוי, עמותת "אנשים באדום" www.anashimbeadom.org יו"ר סניף אור יהודה, ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com