מספר תגובות להתנהגות הפקח

  • פקח דפק אותי - הצילו!
    איילה | 23/12/2008 12:31

    רציתי לברר חוקיות של קנס על חניה כפולה שקיבלתי מפקח עירוני. בעודי מחפש חניה, זיהית בעל רכב שנכנס לרכבו כדי לצאת ולפנות חניה. עצרתי וחיכיתי כחצי דקה עד שייצא ואוכל לחנות. באותו זמן פקח עירוני בא אליי בצעקות שאפנה את הנתיבץ ניסיתי להסביר לו שאני מחכה לחנייה אבל הוא ישר שלף ורשם לי דוח על חניה כפולה (מה שלגמרי לא נכון כי הייתי באותו) מספר שאלות: 1. מה ההגדרה של חנייה והאם פקח יכול לתת לי דוח על מקרה כזה? 2. אמנם חסמתי נתיב, אבל במקרה הגרוע מדובר על עצירה במקום אסור. האם פקח יכול לתת דוח על עצירה? 3. האם מותר לחכות שרכב יצא מחניה (ולחסום תנועה מאחוריך - מאוד נהוג בייחוד בתל אביב אבל חוקי?)? כמה זמן (לקח לנהג 30 שניות בערך ד שייצא) הפקח הספציפי היה גועלי במיוחד - חשוב לי לבטל את הדוח מתוןך עקרון. זאת הייתה פשוט חוצפה (ואני ממש לא מאילו שמפרים חוק בד"כ). אם תוכלו להפנות לסעיפים רלוונטים שאוכל לצטט בבקשת הביטול. תודה רבה

    • מספר תגובות להתנהגות הפקח
      גיא "אנשים באדום" | 23/12/2008 14:18

      חניה כפולה = חניה לצד רכב אחר (גם אם היית ברכבך באותה עת). לגבי שאלותיך : 1+2. הפקח לא המציא סעיף כנגדך, ולא כתב לך דו"ח על תקנה שלא קיימת. 3. העניין נתון לשיקול דעת - האם הפרעת לתנועה, האם רכבים אחרים נאלצו להמתין עקב כך ? יש הגיון לתת לנהג שממתין לחניה, זמן המתנה קצר עד שרכב יוצא מהחניה. יחד עם זאת זה בהחלט נתון לשיקול דעתו בהתאם לנסיבות. הפקח היה גועלי ? תתלונן נגדו, אם הוא לא התנהג כיאות ......... אתה בד"כ לא מפר את החוק ? אין לכך כל קשר, מן הסתם הדו"ח הוא כנגד אותו מעשה שנעשה )לדעת הפקח). נהג ! החיים בהגה שלך ! ! ! שמור עליהם ! ! ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

      • לא יכול להיות
        משה | 24/12/2008 10:36

        נראה לי שאתה טועה. חנייה מוגדרת רק כאשר יוצאים מהאוטו. המקרה מדבר על עצירה במקום אסור. לפי מיטב ידעתי רק שוטר (ולא פקח עירוני) יכול (ע"פ שיקול דעת) להחליט שמדובר בעירה שמפריעה לתנועה.

        • משה גיא צודק
          אורן המקורי | 24/12/2008 12:46

          מבירור שערכתי ממקורות יודעי דבר הפקח כן יכול לרשום דו"ח שכזה.

          • אז מה אני עושה?
            איילה | 25/12/2008 09:09

            כאמור, עצרתי וחיכיתי שנהג אחר יצא מהחנייה. אם מדובר על שיקול דעת - האם אפשר לערער? מי יחליט מה צודק? הרי מדובר בנוהג מקובל מאוד במחוזתינו מחוסרי החניה - האם העירייה תתחשב בזה?

            • את מוזמנת ליצור איתי קשר
              גיא "אנשים באדום" | 26/12/2008 10:38

              אני מוכן לדבר איתך ולנסות להבין יותר פרטים לצורך סיוע לך. נהג ! החיים בהגה שלך ! ! ! שמור עליהם ! ! ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com