תאונת דרכים

  • תאונה-מי אשם?!
    חנה | 22/12/2008 19:40

    נסעתי בכביש דו סיטרי ובשלב כלשהו עצרתי להוריד נוסע.באותו זמן מאחורי-נהגת התחילה לצאת לעקיפה והייתה בנתיב שלידי(נתיב נסיעה לכיוון ההפוך.) עוד כשהיא הייתה בנתיב שלידי התחלתי לנסוע. מלפניה(הנהגת העוקפת) הגיעה מכונית ולכן היא נלחצה וחתכה במהירות לנתיב שלי ופגעה בי. נשאלת השאלה-מי אשם?! אני או הנהגת העוקפת? תודה.

    • תאונת דרכים
      עו"ד אילון אורון | 25/12/2008 07:11

      מצד אחד היא זו שעוקפת, וזו אחריותה. מצד שני - אתה זה שהחליט לעצור בכביש, וניתן לצפות ממך, כי ברגע שתחליט לחזור לנסוע, תאפשר לנהגת להשלים את העקיפה. התחושה שלי היא שאחריותך גבוהה יותר, אך כל שופט עשוי לקבוע יחסי אחריות שונים. בברכה עו"ד א.אורון מנהל הפורום התשובות בפורום אינן מהוות תחליף ליעוץ משפטי