מה לעשות ? ! עליך לנהוג כ-ח-ו-ק ! ולא לסכן אותנו !

  • שימוש בפלאפון תוך כדי נהיגה
    לירן | 13/12/2008 09:17

    שלום לכולם יש לי שאלה ואבקש את עזרתכם נהגתי אתמול ונתפסתי מדבר בטלפון נסעתי בנתיב הימיני והניידת נסעה במהירות וקלטה אותי מצד שמאל עם הטלפון ביד ימין ומיד הורו לי לעצור בצד ,בקיצור הוא רשם לי קנס 1000 שקל ורשם שלא היה לי אפוד זוהר באוטו,"חלק מהציטוט של הדוח-הנהג נהג ברכב ובעת סיור משטרתי הבחנתי מחזיק ביד ימין מכשיר פלאפון ושפתיו נעות הראות היתה טובה לא ירד גשם והיתה תאורת רחוב "הכחשתי ואמרתי שלא דיברתי בטלפון ושיש לי מתקן לטלפון הוא ציטט את מה שאמרתי והוסיף במקום המתקן רשם דיבורית, היה איתו עוד שוטר והוא לא רשם אותו כעד.. מה הסיכוים שלי לצאת מזה ומה עליי לעשות תודה רבה רבה מראש

    • מה לעשות ? ! עליך לנהוג כ-ח-ו-ק ! ולא לסכן אותנו !
      גיא "אנשים באדום" | 13/12/2008 18:26

      אני כותב כאן כדי להעביר את המסר של שינוי תרבות הנהיגה ולסייע לגולשים שקיבלו דו"ח לא מוצדק.(אני מתנדב במשטרה באכיפת חוקי התנועה). אני אנסה להיות שופט אובייקטיבי בינך לבין השוטר : לפי הציטט שלך מדברי השוטר בדו"ח - לא נראה לי שהשוטר המציא את הדברים. אתה בטוח שלא דיברת ? זה שיש לך דיבורית זה עדיין לא אומר שדיברת דרכה ..... אולי בכל זאת לא היית בסדר ? היכן היה הנייד כשהשוטר ראה אותך ? הוא כתב סתם שהחזקת את הטלפון ביד ימין ??? לשאלות נוספות אתה כול להיות בקשר דרך המייל. נהג ! החיים בהגה שלך ! ! ! שמור עליהם ! ! ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

    • אם הבנתי נכון אתה כותב שדיברת בטלפון
      דוד, מתנדב בתנועה | 14/12/2008 07:08

      ענין הטלפון הסלולרי קיבל מימדים מפחידים ויש שינוי בתקנות. היום מותר להשתמש בטלפון נייד רק אם: א.הוא מוצב במתקן המכונה דיבורית ב. באמצעות אביזר עזר (בלו-טוס) או רמקול בתנאי שהטלפון מוצב במקום יציב "כגון מאפרה או מחזיק כוסות" במילים אחרות, אחיזת הטלפון ביד, אם השתמשת בו או לאו, מהווה צידוק מספיק לקבלת דו"ח על-סך 1000 (אלף) ש"ח דיבור בטלפון - דוח משחק, שליחת מסרון, קריאת מסרון, חיוג, כולן סיבות לקבלת דו"ח. מאחר ואתה מודה שדיברת, שלם את הדוח ולמד את הלקח אם לא למען הבטיחות, אז למען הארנק.