תשובה

  • ???
    י | 26/11/2008 15:03

    שלום, נתפסתי ע"י שוטר בשל נהיגה על מהירות, והתברר לי שאני נוהגת עם רשיון שפג תוקפו לפני שנתיים וחודשיים. קבלתי זימון למשפט. אציין שמעולם לא קיבלתי הודעה לחידוש רשיון על אף ששיניתי כתובת באופן רשמי במשרד הפנים. עוד אציין שביום שהתבררה הטעות פתחתי בהליך להוצאת רשיון חדש. מה צפוי לי במשפט? אין לי הרשעות קודמות

    • תשובה
      אורן המקורי | 26/11/2008 15:58

      ראשית, האחריות לנהיגה עם מסמכים תקפים חלה עליך! שנית, העובדה שאת ללא הרשעות קודמות תעמוד לזכותך. קשה לנבא מה יהיה העונש. הבעיה היא אחרת - רשיון נהיגה שלא היה בתוקף שנה ומעלה יש צורך בטסט ותיאוריה מחדש, למיטב ידיעתי.

      • יש בעיה עם רישיונות הנהיגה
        עזרא מהצפון | 02/12/2008 07:18

        הבעיה עם תוקף רישיון הנהיגה היא שרוב הנהגים הנורמטיבים שנוהגים כחוק לא נפגשים עם הרישיון וזה נישאר בארנק מספר שנים .(כיום התוקף הוא לעשר שנים) לא כולם פותחים את הארנק ועושים "סדר" וביקורת תוקף לכן יוצא איפה שיש ששוכחים .ואם עברו דירה ולא שינו כתובת אזי הבעיה מתעצמת . לא אחת כשאני מבצע ביקורות לנהגים אומרים לי .תשמע, שנים רבות לא עצר אותי שוטר לביקורת . עזרא מתנדב מתנ"א צפון

    • רשיון לא תקף
      עו"ד אילון אורון | 26/11/2008 19:09

      לאור התקופה, את בסכנה לפסילת הרשיון בפועל. לצורך חידוש הרשיון, ככל הנראה תדרשי לעבור מבחן עיוני (לא מעשי, שכן מדובר בתקופה הפחותה מ 3 שנים). אורן - רק נהג שנפסל (נפסל, ולא "פקע רשיונו) למשך שנה יחוייב במבחנים מחדש. בברכה עו"ד אורון מנהל הפורום התשובות בפורום אינן מהוות תחליף ליעוץ משפטי