גרירות ועוד

  • גרירת רכב
    moriyonet | 15/11/2008 21:05

    שלום רב, הערב נכנסתי עם חברי לחנות AM.PM ברח' בן יהודה תל אביב. החנינו את רכבנו באזור תחום תחנת אוטובוס עם אורות מהבהבים. יצאנו בשעה 20:00 בדיוק מהחנות שגרר הגיח ולקח את רכבנו. ניסינו לעצור אותו אך הוא מאן לשוחח עמנו והמשיך בנסיעתו. כשהגענו לשחרר את הרכב, נכתב עליו כי אופן המסירה התבצע על החלון, זהו שקר מוחלט. למיטב הבנתנו על הפקח לכתוב דו"ח, להניח אותו על שמשת הרכב ואז לגרור. הדוח נכתב בשעה 20:05 כך שברור כשמש שהוא כתב אותו רק במהלך הנסיעה ולא לפני הגרירה! כמובן יש לנו הוכחה לכך (חשבונית מהחנות שהודפסה בשעה 20:00 בדיוק). שאלתנו היא, האם לפי החוק הפקח אכן חייב לכתוב קודם את הדוח ואז לגרור את הרכב? תודה רבה! מור.

    • גרירות ועוד
      אורן המקורי | 15/11/2008 23:51

      הרכב נגרר ואז הפקח כותב את הדו"ח. באופן אוטומטי הכיתוב "הדבקה על החלון" מופיע. הם אף פעם לא נותנים את הדו"ח ביד. לגבי שעת הדו"ח - זה לא מה שיפיל אותו, כי ישנם מקרים שהשעון במסופון של הפקח לא מדוייק ו/או שנהג בה לוקח את הרכב ונוסע, כי הוא חושב שכך לא יקבל דו"ח אבל הפקח ממשיך ושולח לו הדוח בדואר. שעת העבירה היא השעה שהדו"ח נשלח להדפסה. לגבי הורדת רכב מהגרר ההוראות בעיריית ת"א שאם הגרר (כשהרכב עליו) זז אפילו מילימטר לא מורידים אותו שוב אלא רק בחניון הגרירות - הם מפחדים מתביעות בגין נזק לרכב.

      • האם קיים חוק כזה?
        moriyonet | 16/11/2008 00:59

        תודה לאורן (המקורי), לצערי היינו בטוחים שהפקח חייב לכתוב דוח, להצמיד לשמשת הרכב ואז לגרור... אני מבינה כעת שאין לנו מה לעשות עם זה... :( תודה בכל אופן!