תשובה חלקית ושאלה

  • טעות במדידת מכשיר לייזר
    יואב | 14/11/2008 00:20

    בעודנו נוסעים על 90 קמ"ש בכביש הערבה אחרי חופשה באילת, ביונדאי אקסנט העמוס לעייפה שלנו, עם שני ילדים קטנים, עצרה אותנו משטרה צבאית. לטענת השוטרות נסענו על 183 קמ"ש (!!!). לי ברור שאין סיכוי שעברתי אפילו את ה90, לא כל שכן הגעתי לכזו מהירות הזויה. אשתי ואני הסתכלנו על מד המהירות בשנייה שעברנו את הניידת וברור לנו שהרכב לא עבר את ה90. מעבר לכך - האוטו היה עמוס לעייפה, באתר של יונדאי כתוב שהאקסנט מגיע עד 168 קמ"ש והכי משמעותי - כל חיי אני נוהג בזהירות, אז לבחור לנהוג בכזו מהירות עם תינוק בן חודש??? בינתיים רשיוני נשלל לחודש ואני ממתין למועד למשפט. השוטרות עבדו עם מכשיר לייזר, ולבקשתי הן הראו לי את המכשיר וראיתי 2 מספרים - המהירות (183.4) ואת המרחק שנמדד (97). הרעיון היחיד שעולה במוחי הוא שהן החליפו בין הנתונים. האם למישהו יש רעיון כיצד חלה טעות שכזו, ושנית-מה ניתן לעשות??? תודה

    • תשובה חלקית ושאלה
      אורן המקורי | 14/11/2008 09:00

      ראשית, קיבלת זימון לביהמ"ש משוטרת צבאית? אני מניח שזה רכב צבאי. אחרת אני לא מכיר מצב ששוטרים צבאים נותנים הזמנות לדין ו/או דוחות לאזרחים שאינם חיילים. שנית, המכשיר מראה 2 נתונים - מהירות ומרחק (מאיזה מרחק נתפסת במהירות שנהגת). ליד הנתון המציין מרחק וליד הנתון המציין מהירות יש סימון דיגטלי על צג המכשיר כך שנראה לי שהאפשרות של ההחלפה מופרכת. בחיים לא שמעתי על החלפה שכזו אך מצד שני תמיד יש פעם ראשונה. בכל אופן, מכיוון שניתנה לך כבר הזמנה לביהמ"ש לא ניתן להחזיר את הגלגל לאחור. אתה צריך להחליט מה אתה עושה כרגע. האם אתה מודה באשמה או שמנהל משפט הוכחות. אתה צריך טיעונים מבוססים כדי לערער את אמינותה של כותבת הדו"ח וזו משימה שהינה לא תמיד פשוטה. השלב הראשון הוא שיש צורך לראות מה היא רשמה בחלק של נסיבות המקרה מאחורי ההזמנה המקורית שנשארה אצלה. אתה רשאי לעיין בכך ו/או לצלם זאת. הוראות יש לך בגב ההזמנה. בהנחה שתחליט להודות נעבור לשלב גזר הדין בו תוכל להעלות, בין היתר, גם את עברך התעבורתי כנסיבה מקילה (כמות השנים שאתה מחזיק ברישיון נהיגה למול כמות עבירות התנועה שלך). בהצלחה.

      • תודה על התשובה
        יואב | 14/11/2008 12:55

        אכן מדובר ברכב ליסינג צבאי. המרחק הוא 97 מטר. אין סיבה שאודה כיון שלא נהגתי במהירות שכזו בוודאות. כנראה שאין מנוס מעירוב עו"ד. מאוד מתסכל וקפקאי...

    • תשובה ליואב
      עו"ד אילון אורון | 17/11/2008 07:13

      מדובר באישום חמור ביותר. יהיה מעניין לבחון את הראיות שכן אתה משוכנע שנסעת 90. אם תרצה תוכל לפנות בפניה מפורטת לפניה דחופה. בברכה עו"ד אורון מנהל הפורום