בדיעבד

  • עזרה דחוף בבקשה.
    בן | 09/11/2008 09:06

    שוטר שנסע במהירות בנתיב הכי שמאלי,באיילון,לכיוון יציאת "השלום" מצפון לדרום "העיף" רכב הצידה כי רצה לעבור. הרכב נלחץ וזז ימינה ותוך כדי כך הזיז את הרכב שבנתיב השני הרכב בנתיב השני בלם וכשאני ראיתי את זה אותתי ימינה ואמרתי לעצמי שבמקום לעלות בשלום עוד קילומטר אני כבר עכשיו אעבור לנתיב הכי ימני בשביל לעלות בשלום. (כשלפני כן נסעתי בנתיב לא הכי שמאלי אלא אחד לידו.) הבחנתי בשוטר כשהוא ביצע את דחיפת הרכב מהנתיב הכי שמאלי וגרם להסטת המכוניות לחינם וגיחכתי. השוטר ראה את זה ולא עברו 3 שניות והוא חתך אליי וביקש ממני לעצור בצד. הוא טען שנסעתי בנתיב הכי שמאלי ושאל למה אני לא נוסע בנתיב הימני. עניתי לו א.זה אתה שנסעת בנתיב הכי שמאלי. ב.אם כבר נתיב שמאלי..איך זה שלא עצרת את הרכב שנסע ממולך מסוןג פולקסוואגן פאסאט במהירות נמוכה וללא צורך בעקיפה ואתה עוד עוצר אותי??!!!! הכיצד? ג.איך זה אפשרי שכולם יסעו בנתיבים הימניים? הרי לא נגיע אל היעד אלא רק אחרי המון זמן.. פה זה לא אירופה ואין לנו כבישים רחבים. השוטר התעצבן ואמר: "פה זה לא אירופה הא?! אין בעיה,תן לי את הרשיונות שלך". הוא נכנס לרכב לרבע שעה,רבע שעה בשביל לכתוב דו"ח..אח"כ הוא יצא מהרכב ואמר לי : "חכה שהשופטת תראה אתץ העבירות שלך. (לא שיש לי הרבה,שימוש בטלפון בנהיגה זה הכי "כבד" שיש לי) אני סירבתי א.לחתום. ב.לקבל אותו פיזית ביד..וכשהוא הניח על המושב שלי את הדו"ח לקחתי אותו והחזרתי לו אותו ואמרתי לו שזה שקר ואין מצב שאני מקבל אותו ושאני אני אפגש איתו בבית משפט. הוא חזר ושם לי אותו על המגב בשימשה הקידמית. אבא שלי שוטר,אבל הגנוב הזה במקום לשלוח בקשה להישפט בדואר רשום שלח את הבקשה בדואר רגיל וזה לא הגיע. ועכשיו במקום 250 שח אני אמור לשלם 370 וקיבלתי 4 נקודות לחינם!!!! מה לעשות בבקשה...? אני לא מוכן לקבל את זה שאיש ציבור יוריד אותי בכוח למטה "וידפוק" אותי סתם,לחינם,כי בא לו. כיצד אני תובע אותו,את המשטרה.. כיצד אני מביא צדק?!

    • בדיעבד
      אורן המקורי | 09/11/2008 23:32

      מדבריך אני מבין שכבר חלפה התקופה להישפט - אם הגיע הקנס עם "תוספות" (התקופה לבקש להישפט היא 90 יום מתאריך הדו"ח). את המשטרה לא ניתן לתבוע. היית יכול לבקש להישפט ולעמת את גרסתך מול הגרסא שלו במשפט אך הזמן לכך עבר. בנוגע לנקודות - חוייבת בהן גם אם טרם שלמת את הקנס (כמופיע בגב הדו"ח וזאת אם חלפו ה 90 יום). מצטער שאין ביכולתי לעזור יותר:)