נראה לי מאוד תמוהה

  • שינוי נתונים בדוח התנועה לאחר כתיבתו וחתימת הנהג
    יאיר | 01/11/2008 10:53

    שלום.. לפני כשנה עצר אותי שוטר תנועה בטענה כי נסעתי במהירות מעל המותר , לאחר שהצגתי את הרשיונות רשם השוטר את הדוח והעביר אליי לחתימה , לאחר שחתמתי אמרתי לשוטר כי ברצוני להישפט , לקח השוטר ממני את הדוח שינה את מהירות הנסיעה , מס התקנה , סכום הקנס וסמל הסעיף תוך קשקוש על גבי הדוח ומסר לי . שאלתי היא אם דוח זה עדיין חוקי , והאם שוטר רושם דוח תנועה עפ"י כעסו ולא עפ"י מהות העבירה עצמה ? נ.ב- ביקשתי להישפט ויש תאריך למשפט בעוד כחודש.

    • נראה לי מאוד תמוהה
      אורן המקורי | 01/11/2008 11:00

      אם כך היה הדבר מאוד חמור. תרשום לפניך את השתלשלות העניינים המדוייקת עד כמה שאתה זוכר ונסה לעמת את השוטר בחקירתך אותו על הדוכן עם כל פרט.

    • חמור ! נוגד את הכללים ! הזוי ! לא חוקי !
      גיא "אנשים באדום" | 01/11/2008 14:11

      המקרה הזה הוא כה הזוי שקשה להאמין שהוא נכון. זה מזכיר לי את הנהגים שביצעו עבירה חמורה ומבקשים "תרשום לי על משהו יותר קל . . ." אלא שלנהג מותר לבקש... ולשוטר א-ס-ו-ר ! מה שנעשה פה זה "עיסקת טיעון" לרעתך ובניגוד לכל מה שרק אפשר כאשר אמרת לשוטר שאתה רוצה להישפט הוא היה אמור להסביר לך מה עליך לעשות ולא לפעול כפי שפעל. הרי לא נסעת במהירות שהוא תיקן, הוא נתן לך דו"ח בלתי חוקי ! ותרשה לי להתפלא כיצד "הסכמת" לכך ולשאול אותך למה חיכית עד עכשיו, מה אתה מתכונן להישפט על מה שלא עשית ? יש לך משפט עוד חודש ? רוץ לתחנת המשטרה הקרובה למקום האירוע בהתאם לרשום בגב הדו"ח, גש לראש לשכת התנועה ספר לו על המקרה ואל תוותר ! אשמח לייעץ לך בהמשך הדרך ! בהצלחה ! נהג ! החיים בהגה שלך ! ! ! שמור עליהם ! ! ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

    • תלחם עד הסוף, התנהגות לא ראויה של שוטר
      יקיפ | 02/11/2008 00:24

      אין ספק שאם השתלשלות הדברים כפי שאתה מתאר . השוטר לא פעל נכון. ,מכיוון שעבר זמן רב מאז המקרה ההחלטה תהיה לדעתי בבית המשפט, הכן היטב את טיעונך על פי השתלשלות הדברים צלם את הדוח המקושקש ולדעתי שטופט הוגן יזכה אותך וינזוף בשוטר. סביר להניח שהשוטר יטען כי מראש הקל עליך ונתן לך מהירות עם קנס פחות ממה שהיה מגיע לך ולאחר ש"התחצפת" ורצית להישפט הוא חזר למהירות הנכונה. גם אם זה נכון אסור לו לעשות זאת.

    • אשמח לעדכון
      גיא "אנשים באדום" | 07/11/2008 22:40

      אני עוסק בנושא וקידום הבטיחות הוא תחום שמעניין אותי והסיפור שהעלית מעניין ומסקרן. אשמח להתעדכן גם באופן ישיר למייל שלי על כיצד התקדם העניין מה היתה החלטתך, ומה היה במשפט, תודה ! נהג ! החיים בהגה שלך ! ! ! שמור עליהם ! ! ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com