נהיגה בחוסר זהירות

  • דו"ח על התאפרות ברכב
    גלית | 20/10/2008 09:42

    נהגתי בכביש עמוס ופקוק, במסלול השמאלי, בכביש דו-מסלולי. ניידת שנסעה לאיטה על השוליים מימין, קראה לי לעצור בצד, השוטרת בדקה את רישיוני והאשימה אותי כי התאפרתי בזמן נהיגה. טענתי בפניה שלא התאפרתי, לטענתה מגן השמש היה מורד ואני התאפרתי במראה שיש בו, למרות שלא היו כל כלי איפור ברכבי בזמן שעצרה אותי. השוטרת רשמה לי דו"ח של 500 ש"ח. אני מבקשת לוודא האם יש חוק בנושא, האוסר להתאפר ברכב בכלל או בפרט. האם עצם אי הימצאותם של כלי איפור מהווים הוכחה כלשהי, ומה עלול לקרות באם אדרוש להישפט, בהנחה שזו מילה שלי כנגד המילה של השוטרת?

    • נהיגה בחוסר זהירות
      אורן | 20/10/2008 10:55

      אין חוק כנגד התאפרות ברכב. עפ"י החוק בזמן נהיגה 2 הידיים חייבות להיות על ההגה למעט אם צריך להחליף הילוך ואז מותר להוריד יד אחד.כל פעולה מעבר לכך אסורה ויכולה להיחשב לנהיגה בחוסר זהירות שהקנס עליה 500 ש"ח. יש לדעת כי אם תבקשי להישפט כמעט תמיד המילה של השוטר גוברת כי אין לו סיבה סתם להמציא אשמה כנגד נהג כזה או אחר. עדיין, אם את טוענת שלא ביצעת את העבירה את יכולה להיבקש להישפט ולעמת את גרסתך מול גרסת השוטר. צריך לזכור כי במידה ותימצאי אשמה הקנס לא בטוח שישאר אותו קנס ויכול לבוא בצירוף כל עונש אחר.

      • בדקי את עצמך
        לברדור נאמן | 20/10/2008 15:13

        אם את בטוחה לגמרי בצדקתך כי לא התאפרת ולא התעסקת עם איפור בקשתי להישפט ואמתי את הגרסה מול השוטרת. לשם חיזוק גרסתך, מדוע סוכך השמש ירד, האם הייתה שמש מולך? גם אם לא, בססי את עמדתך ושחזרי במדויק את פרטי האירוע, מה עשית בנהיגה לפני שעצרה אותך השוטרת, והכי חשוב שתהיי אמיתית בגרסתך. יכול שהשוטרת תצטייר כלא אמינה לפי שיקול דעת השופט, הכל תלוי בגרסתך ובגרסתה. בכל אופן מייעץ לך להישפט רק אם באמת לא התאפרת, אם התאפרת או התעסקת עם איפור או סידור מול המראה מדובר בעבירה מסוכנת, שלמי את הדוח.

    • מה סעיף האישום בו הואשמת בדו"ח (זה כתוב בו)
      אורן | 20/10/2008 20:34

      חובה 2 ידיים על ההגה לפי החוק...

      • זה מה שכתבתי לה לא?!  לת
        אורן המקורי | 21/10/2008 01:00

        • לא ראיתי שכתבת ועכשיו זה כתוב פעמיים.
          אורן | 21/10/2008 13:44

          מקווה שיש מספיק מקום בדיסק של השרת...

      • שאלה נוספת
        גלית | 22/10/2008 10:41

        תודה לאורן על התשובה הזריזה ועל העצה הנוספת מהלברדור. סעיף האישום לא ממש ברור בהעתק הדו"ח הוא 2429 או 1 משהו... (ג) האם יש נקודות על עבירה כזו?, גם זה לא ממש ברור מכתב היד של השוטרת על הדו"ח

        • חוסר זהירות
          גיא "אנשים באדום" | 22/10/2008 21:35

          העבירה בה הואשמת היא נהיגה בחוסר זהירות, עבירה הכוללת 6 נקודות ! תקנה 21 (ג) סעיף 2429 נהג ! החיים בהגה שלך ! ! ! שמור עליהם ! ! ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guy@anashimbeadom.org

        • אכן זהו מספר הסעיף
          אורן המקורי | 23/10/2008 11:28

          6 נקודות