תשמע, כשופט לעתיד...

  • תאונת דרכים
    סיגל | 17/10/2008 00:58

    המקרה : תאונת דרכים בין 2 רכבים עם נזק לרכוש של 2 הרכבים השאלה : מה לפי דעתכם יפסוק שופט בבית-משפט במקרה הנ"ל , בעקבות הגרסאות שיוצגו להלן : גרסא א' (הגרסא של הנהג בג'יפ ויטרה) נסעתי ברכב מסוג ג'יפ ויטרה ברחוב דו-סטרי (רחוב שבו נמצא הבית שלי) , האטתי את הרכב בהדרגה , אותתי שמאלה ועצרתי אותו לצורך פנייה שמאלה. בעודי עומד בצד הכביש הימני , מאותת שמאלה ומתכונן לפנייה אל תוך החנייה של הבית שלי (עמדתי במקום – ולא זזתי בזמן התאונה) , הגיע מאחורי רכב מסוג סוזוקי אשר בלם בחוזקה עקף אותי משמאלי ופגע בי בכנף השמאלית הקדמית של הרכב , וכתוצאה מכך נפגעה גם הכנף הקדמית הימנית של הסוזוקי ברשותי תמונות אשר מעידות על מיקום הרכב שלי (הג'יפ ויטרה) בזמן התאונה , ועל חריקה ארוכה מאוד על הכביש אשר מעידה על המהירות שבו נסע הסוזוקי (הרחוב הינו רחוב מגורים) בהתאם להצהרה הנ"ל מטיל הנהג בג'יפ ויטרה את כל האחריות לתאונה על הנהג של הסוזוקי סה"כ נזק לג'יפ ויטרה – 8,000 ש"ח גרסא ב' (הגרסא של הנהג בסוזוקי) נסעתי ברחוב מגורים דו-סטרי וראיתי ממולי ג'יפ ויטרה אשר מתכונן לפנות ימינה , בהתאם לכך החלטתי לעקוף אותו משמאל ואז לפתע החל הג'יפ ויטרה בפניה שמאלה ופגע בי בכנף הימנית הקדמית של הרכב , וכתוצאה מכך גם נפגעה הכנף הקדמית השמאלית של הג'יפ ויטרה בהתאם להצהרה הנ"ל מטיל הנהג בסוזוקי את כל האחריות לתאונה על הנהג של הג'יפ ויטרה סה"כ נזק לסוזוקי – 7000 ש"ח

    • תשמע, כשופט לעתיד...
      אורן | 17/10/2008 19:26

      גרסתך נראית תמימה ביותר אך תמוהה מדוע ירצה רכב לעצור בחריקת בלמים ולפגוע בך - רכב חונה תמים שכמותך. כששומעים את גרסת הצד השני הכל מובן. הוא חשש שאתה תצא וכנראה שיצאת אם הוא בכל זאת פגע בך. סביר שלא עצר סתם ופגע ממך לכיף שלו. השופט ישמע את עדויותכם, יתרשם מאמינותכם, יבדוק את העדים ויתרשם מהצילומים וכנראה שיפסוק כי לא הסתכלת שרכב מגיע ולכן יצאת מהחניה. כתוצאה מכך, פגע רכבו ברכבך ולכן אם היתה רשלנות תורמת מצידו כגון נסיעה במהירות לא סבירה לדרך (או חלילה גבוהה בחוק) אז אתה תישא ב 80% הנזק והשני ב 20% אבל אם זה היה תלוי בי, ספק אם הייתי פוסק נגדו השתתפות בנזק, כלומר שעליך לשלם 100% אבל בביהמ"ש הכל יכול לקרות וגם דברים שלא משקפים את מה שהיה בשטח אז שיהיה בהצלחה. אני הייתי נוהג לפי צו מצפוני, אם אתה יודע שיצאת, אז למה שתיתן לנהג השני להידפק? אבל זו גישה מתקדמת מידי ולא מתאימה לאקלים הישראלי.

      • תגובה לאורן
        סיגל ובן-זוגה | 17/10/2008 21:26

        שלום אורן תודה רבה על המענה המהיר שלך לשאלתי רציתי להבהיר שאני (בעל הג'יפ) לא יצאתי מהחנייה אלא התכוונתי לפנות שמאלה ע"מ להיכנס אל תוך החנייה,ואני דבק בגרסא שלי , כמו שאני בטוח שהצד השני מאמין בגרסא שלו ניסחתי מחדש את הגרסא שלי(לצורך תיאור מובן יותר של האירוע),ואשמח אם תוכל לעיין בה ולהגיד את דעתך לגבי פסיקה עתידית בבית-משפט תודה , סיגל ובן-זוגה המקרה : תאונת דרכים בין 2 רכבים עם נזק לרכוש של 2 הרכבים השאלה : מה לפי דעתכם יפסוק שופט בבית-משפט במקרה הנ"ל , בעקבות הגרסאות שיוצגו להלן : גרסא א' (הגרסא של הנהג בג'יפ ויטרה) נסעתי ברכב מסוג ג'יפ ויטרה ברחוב דו-סטרי , האטתי את הרכב בהדרגה , אותתי שמאלה ועצרתי אותו לצורך פנייה שמאלה. בעודי עומד בצד הכביש הימני , מאותת שמאלה ומתכונן לפנייה , הגיע מאחורי רכב מסוג סוזוקי אשר בלם בחוזקה עקף אותי משמאלי ופגע בי בכנף השמאלית הקדמית של הרכב , וכתוצאה מכך נפגעה גם הכנף הקדמית הימנית של הסוזוקי ההשערה שלי לסיבת התאונה היא שנהגת הסוזוקי נסעה מהר,לא הבחינה שאני מאט את הג'יפ לקראת פנייה,וכשהבחינה בי היא ניסתה לסטות שמאלה ע"מ להימנע מתאונה ובכל-זאת פגעה בכנף הקדמית של הג'יפ ברשותי תמונות אשר מעידות על מיקום הרכב שלי (הג'יפ ויטרה) בזמן התאונה , ועל חריקה ארוכה מאוד על הכביש אשר מעידה על המהירות שבו נסע הסוזוקי (הרחוב הינו רחוב מגורים) בהתאם להצהרה הנ"ל מטיל הנהג בג'יפ ויטרה את כל האחריות לתאונה על הנהג של הסוזוקי סה"כ נזק לג'יפ ויטרה – 8,000 ש"ח גרסא ב' (הגרסא של הנהג בסוזוקי) נסעתי ברחוב מגורים דו-סטרי וראיתי ממולי ג'יפ ויטרה אשר מתכונן לפנות ימינה , בהתאם לכך החלטתי לעקוף אותו משמאל ואז לפתע החל הג'יפ ויטרה בפניה שמאלה ופגע בי בכנף הימנית הקדמית של הרכב , וכתוצאה מכך גם נפגעה הכנף הקדמית השמאלית של הג'יפ ויטרה בהתאם להצהרה הנ"ל מטיל הנהג בסוזוקי את כל האחריות לתאונה על הנהג של הג'יפ ויטרה סה"כ נזק לסוזוקי – 7000 ש"ח

        • אתן לך תשובה מניסיוני האישי ולא כשופט לעתיד
          אורן | 20/10/2008 20:50

          ומניסיוני מה שקרה זה שאתה לקחת פניה גדולה שמאלה (אולי לפרסה), כלומר השארת מקום רב מצד שמאל ובעצם המחלוקת היא האם האיתות שלך היה ימינה או שמאלה (את זה יקבע השופט). בכל אופן פנית תוך שהשארת מקום רב לרכב לעובר (כזכור מותר לעקוף משמאל ובוודאי אם מאמינים כי הרכב שלפניך פונה ימינה מכל סיבה שהיא), הוא פתאום ראה שאתה פונה שמאלה אך אתה לא ראית אותו מגיע. אם השארת מקום רב שרכב יכול לעבור היית צריך להיות יותר זהיר לפני הפניה ולוודא ששום רכב לא מגיע מאחוריך. הנהג מאחוריך היה צריך גם להיזהר כשרכב לפניו פונה. מה שניפסק זה (הייתי הרכב שהמשיך ישר) זה 80% אחריות לנהג הפונה וזכיתי בסכום דומה לנזק שלך (באחוז הרלבנטי). יש לו אשם תורם אבל זה בעיקר אשמתך כי פנייתך גרמה לתאונה ולא נסיעתו הישרה של הנהג. כמו שאמרתי, הכל יכול להיות בביהמ"ש, תלוי באמינות הגרסאות ובנסיבות. שיהיה בהצלחה.