סיגרייה אינה שווה לשימוש בטלפון

  • דו"ח מפוברק של שוטר
    גבריאל.ו | 08/10/2008 16:25

    שלום, בתאריך ה-8.10 נסעתי בדרך עירונית כאשר עצרה אותי ניידת משטרה והשוטר שניגש אליי אמר שהחזקתי טלפון בזמן הנהיגה. כאשר הראתי לו איפה נמצא הנייד שלי (שהיה מוחבא בכיס אחורי בתוך פאוץ') הוא סירב להודות בטעותו ורשם לי דו"ח על 1000 ש"ח! עליי לציין שבעת הנסיעה עישנתי סיגריה באוטו (האם זה נכלל בתקנת התעבורה?). אני מבקש לדעת האם יש לי עילה ללכת להישפט ולנסות להשיג זיכוי על קבלת דו"ח מפוברק או שהאם הסיגריה נתפסת גם כ-"טלפון נייד"?

    • סיגרייה אינה שווה לשימוש בטלפון
      אורן | 09/10/2008 11:07

      התקנה ספציפית לשימוש בטלפון. בכדי להעריך את סיכוייך במשפט צריך לבדוק מה השוטר רשם בנסיבות הדו"ח + מהו ציין כדברי הנהג.

    • איך ניתן להוכיח את חפותי בבית המשפט?
      גבריאל.ו | 09/10/2008 11:33

      אם כך אז באילו דרכים אני יכול להוכיח את חפותי מול השוטר בבית המשפט? האם יש להוציא צו לחברת הטלפון (אורנג') כדי שיביאו לי את כל פירוט השיחות, ההודעות והשימושים שנעשו באותו יום כדי להראות שלא השתמשתי בטלפון? האם להביא עדי אופי לבית המשפט?

      • פרטי הדו"ח
        גבריאל.ו | 09/10/2008 11:45

        בדו"ח נרשם: "נוהג הרכב הנ"ל (הרכב שלי) כ-1 מטר לפני הכיכר ראה את מכונית המשטרה והוריד את הטלפון מידו הימנית. יש לציין כי הטלפון היה סמוך לפיו. ניגשתי לרכב לאחר שהודעתי לו לעצור בצד על גופו היה תיק צד עם כיס צדי, הנהג הראה לי את הטלפון בכיס בצד ימין של גופו." תגובת הנהג: "מעניין אותי איך אפשר לעשן ביד שמאל, להחזיק טלפון ביד ימין - קרוב לפה וגם להחזיק את ההגה. אני מראה לך את הטלפון הנייד כשהוא בתוך הכיס הצדי בתיק. לא דיברתי בו ולא השתמשתי בו. אני מתכוון ללכת עם זה לבית המשפט".

    • סיגריה או נייד ?
      גיא "אנשים באדום" | 10/10/2008 00:14

      לא החזקת נייד בידך ? ערער על הדוח ! ! ! כתוב מכתב ללשכת התנועה עם כל הנסיבות של האירוע , צרף צילום של הדוח, ציין אם אין לך עבירות בשנים האחרונות. שלח את המכתב לתחנת המשטרה הקרובה למקום האירוע בהתאם לרשום בגב הדוח. לתשומת ליבך - אין כל קשר ושום חשיבות אם דיברת או לא, העבירה היא כנגד החזקת הנייד ביד ! אני מאחל לך שתקבל תשובה שתענה לציפיותיך, ואם לא תוכל לבקש להישפט, טופס מצורף בגב הדוח. עדות אמינה ורצינות דבריך הם שיוכלו לסייע לך מול עדות השוטר. יחד עם זאת, השופט יכול גם לקבל את עדות השוטר ועלול להטיל עליך עונש נוסף מעבר לדוח. שנה טובה מאושרת עם אדיבות סבלנות ואחריות בכבישים ! נהג ! החיים בהגה שלך ! ! ! שמור עליהם ! ! ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guy@anashimbeadom.org

      • דברים רלוונטיים לבית המשפט
        גבריאל | 10/10/2008 19:37

        אני חושב להביא למשפט תדפיס של השיחות שלי (שאקבל מאורנג') ולסמן שם את התאריך בו ניתן הדו"ח כדי להראות שלא היו שיחות יוצאות באותו רגע. הבעיה היא שאורנג' דורשים, כדי לקבל פירוט מלא על כל התקשורת הנכנסת והיוצאת, לקבל צו בית משפט לפני שהם יתנו לי את החומר. 2) האם צריך להזמין עדי אופי למשפט? אילו טענות יעזרו לי במשפט ואילו יפילו אותי? (למרות שהשוטר "המציא" את הדו"ח)

        • פירוט שיחות לא ממש יסייע
          אורן | 11/10/2008 10:47

          ראשית, אין בעיה לקבל פירוט שיחות יוצאות ללא צו אבל כדי לקבל פירוט שיחות נכנסות אתה צריך צו. פירוט שיחות יוצאות בלבד לא מוכיח את טענתך אבל גם אם תוציא צו ואין בפירוטים לא שיחות נכנסות ולא יוצאות אין זה אומר שלא החזקת טלפון ביד. סביר שתתקבל עדות השוטר אבל תמיד יש סיכוי קטין כפי שאמרו קודמי.

    • לא בצעת עבירה
      עו"ד אילון אורון | 11/10/2008 13:37

      גם סיגריה וגם טלפון נייד אינן בטוחות לבריאות, אך למותר לציין כי אין המדוברב באותה עבירה. תוכל לבקש להישפט, אך לזכור כי ביהמ"ש הנו מקום מסוכן למי שאינו מיוצג. בברכה עו"ד אורון מנהל הפורום

      • אם כך אין לי סיכוי!
        גבריאל.ו | 12/10/2008 10:40

        אם אני מבין את עו"ד אילון אז לא משנה מה אני אציג בבית המשפט או מה אני אגיד.. בכל מקרה תמיד יאמינו לשוטר! זה אומר ששוטר יכול להמציא עלייך עבירה שלא עשית ולדפוק אותך ולך אין מה לעשות בנידון!