הגעה לדיון כזה בלי עו"ד דומה להגעה לים עם ג'ינס

  • מהירות מופרזת
    איתמר | 08/10/2008 04:57

    שלום. נתפסתי נוהג בדרום במהירות של 110 באיזור שהייתה בו הגבלת מהירות של 60. ההגבלה הייתה בעקבות עבודות בכביש ובגלל שאני תמיד נוסע בכביש הזה שהמהירות הרגילה בו היא 90 אני רגיל לנסוע במהירויות כאלו באיזור זה. הכביש היה פנוי ואולי מההרגל אפילו לא שמתי לב לשילוט החדש והמגביל. ***הערת מערכת:לקריאה נוספת:מהירות מופרזת ניידת של משטרת התנועה תפסה אותי עם לייזר ונתנה לי דו"ח. לא התווכחתי או משהו כי ת'כלס באמת ביצעתי את העבירה. לא הייתה בה סכנה או זדון או התפרעות, אלא פשוט יצא ככה. בגלל שאני תושב הצפון אמרו לי שאתייצב לשימוע במחוז צפון. עם קצת קשרים, הקצין שערך לי את השימוע תודרך להתייחס אלי בחיוב לפני השימוע, ואכן בשימוע לא נשלל לי הרשיון ורק נקבע לי תאריך למשפט. למה עלי לצפות ? האם כדאי להצטייד בעו"ד ? האם זה שלא נענשתי בשימוע ישחק לטובתי (נראה כאילו היו נסיבות מקלות) או לרעתי (כביכול עדיין לא נענשתי) ? אודה לעצות.

    • הגעה לדיון כזה בלי עו"ד דומה להגעה לים עם ג'ינס
      עו"ד1 | 10/10/2008 08:54

      תצליח לשחות עם ג'ינס - נכון? אבל יהיה קשה, יהיה מסורבל, יהיה מגושם... עם עו"ד שמכיר את חוקי התעבורה יהיה לך קל יותר, כמו שחיין מגולח עם תחתון קצר. זה כל ההבדל. כששמים על הכף את הסכנה שהרישיון שלך ישלל לתקופה - כדאי שתחשוב טוב טוב מה אתה מעדיף לעשות ואם נכון לך להסתכן. כמובן, אם יש לך נהג צמוד או שהרכב לא הכי חשוב ויש אישה נוהגת לצדך, אז אפשר גם לוותר. אבל זה נשמע לי לא הגיוני לנוכח העובדה שלא מדובר בייצוג יקר מידיי. מכל מקום, סע בזהירות - זה הכי חשוב.

    • דווקא זה שלא נענשת בשימוע יהיה לרעתך
      אורן | 10/10/2008 14:08

      אם היו שוללים לך מנהלתית את הרישיון ל 30 יום כמעט תמיד היו מקזזים לך מהפסילה שתקבל בביהמ"ש. בכל מקרה אתה צפוי לפסילה של מס' חודשים (בנוסף לעונשים אחרים)וזה עוד לפני בדיקתך עברך התעבורתי