נהג ועו"ד

  • מקרה שקרה-אשמח לעצות
    ד | 05/10/2008 12:32

    שלום, שכניי, בעלי כניסה לחניה פרטית, סימנו בעצמם על הכביש סימון לחניה. במקום לא מוצב שום תמרור. השכנים הזמינו פקח שנתן לי דו"ח, כיוון שלטענתם חסמתי להם את הכניסה לחניה (מה שלא מדוייק כי הם יכלו להיכנס! אבל לא זה העניין..). (באימרת אגב-מעניין כמה מהר הפקח הגיע... לעיריה לקח 3 חודשים לענות למכתב שלי, אבל לשלוח פקח הם יכולים לשלוח תוך מספר דקות.. מעניין..) פניתי לעיריית ת"א שנתנה לי את הדו"ח בבקשה לביטול הדו"ח כיוון שזו לא חניה שמסומנת לפי חוק. עיריית ת"א ניפנפו אותי בטענה כי קיימת מדרכה מונמכת וכניסה לחניה פרטית עם שער ושלט. גם אני יכול לשים שלט של "חניה פרטית" באמצע דיזינגוף ולהורות שאף אחד לא יחנה! ברור לכולם שיש חוק ולא כל אחד יכול לשים שלט. האם אני יכול לבקש מעיריית ת"א את הוראות החניה באזור? (יש כזה דבר בכלל?!) עצות מה אני יכול לעשות. את הדו"ח אין בכוונתי לשלם כי הוא לא חוקי ולא עשיתי דבר שעובר על החוק.

    • נהג ועו"ד
      נהג ועו"ד | 05/10/2008 13:35

      אכן תוכל להתמודד מול הטענה בבית המשפט. עליך להוכיח כי הסימון אינו חוקי לצלם את המקום ומעבר לכך הייתי ממליץ לפנות למומחה בתחום התעבורה לצורך הכנת חוות דעת דבר שעלול לעלות לך כסף. אם תגיע לבית המשפט ללא חוות דעת של מומחה בתחום, ותטען טענותיך בלי ביסוס או ידע משפטי או בדיקה מעמיקה של המקום המדובר במחלקת תחבורה בעירייה, אתה עלול להידחות ע"י בית המשפט. אני יודע על מקרה שאירע בחולון שבעל עסק פשוט סימן את המדרכה ליד העסק שלו ונהג קיבל דו"ח. הנהג היה מומחה בתחום התעבורה (יוצא משטרה) בדק את הנושא רבות הגיע לבית המשפט וניצח. כמו כן הוא קיבל הוצאות. אם תרצה הפניה אליו לצורך הכנת חוות דעת תגיד. אין צורך בעו"ד אבל יש צורך באורך רוח, כשנה של המתנה והוצאות כספיות. או שתמיד אפשר לוותר, ולשלם 100 ש"ח *הערכת מערכת: לקריאה נוספת אודות משפט תעבורה.

      • זה כבר הפך למשהו עקרוני..
        ד | 11/10/2008 21:47

        הפנתי מכתבים לע.ת"א והם ניפנפו אותי בלי שום בושה. רשמו שהממונה על הערעורים או משהו כזה בדק ומצא שטענותיי לא מוצדקות.. ראיתי שמישהו שאל פה על הוצאת תעודת עובד ציבור בנוגע לתמרור. זה רעיון אולי לבקש תעודת עובד ציבור לגבי התמרור ברחוב... (שאגב, אין שום תמרור פרט לשלט פרטי של "חניה פרטית" והנמכה של מדרכה בסמוך...). אם יש רעיונות נוספים להתמודדות-אשמח לקבל... פשוט חוצפה מה שהולך בע.ת"א!