מבחינתך - כן מותר.

  • האם מותר לשוטר לעצור אותי?
    סרול | 11/09/2008 15:59

    יש לי מלווה ונסעתי בכביש בין עירוני עם 4 אנשים (כמובן אחד מהם הוא המלווה) וכולם היו חגורים ולא נסעתי במהירות מופרזת או משהו כזה ופיתאום צץ שוטר מאחורי וביקש ממני לעצור בצד וזה לא איזה שוטר שעשה בדיקה שגרתית הוא פשוט נסע מאחורי מותר לו ככה סתם לעצור אנשים?

    • מבחינתך - כן מותר.
      אורן | 12/09/2008 15:33

      למיטב ידיעתי, מבחינתו הוא צריך חשד קל שנעברה בפניו עבירה או כדי למנוע עבירת פשע. אני נוטה להניח שעברת עבירה.

    • מותר לו, גם אם זה לא נוח לנו
      גיא "אנשים באדום" | 12/09/2008 17:17

      נכון, זה לא כיף ששוטר עוצר אותנו,זה אפילו מרגיז (הרי אנו בסדר...) אנחנו ממהרים ובדיוק הוא "נפל עלינו, אין מה לעשות. יחד עם זאת - נניח שהוא זיהה שאתה נהג צעיר (לפי השלט), אולי אתה בלי מלווה, אז ....... נכון שהיתה בעיה רצינית ??? אני חושב שעדיף כך, מאשר היה עובר נהג צעיר עם מספר נוסעים חורג מהמותר וללא מלווה, ולא היה מעכב אותו וחלילה היה נגרם עוד אסון בדרכים. אשמח לענות לך לשאלות נוספות, אתה מוזמן לכתוב אלי למייל. נהג ! החיים בהגה שלך ! ! ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guy@anashimbeadom.org

    • דיני תעבורה - בדיקה שגרתית
      עו"ד אילון אורון | 14/09/2008 07:05

      חלק מהאכיפה של המשטרה, הנה עריכת בדיקת רשיונות גם ללא ביצוע עבירה. בברכה עו"ד אורון מנהל הפורום