נראה לי שיצאת אידיוט

  • דיבור במכשיר נייד
    משה | 01/09/2008 14:47

    שלום לכולם, לפני כשבועיים עצרה אותי שוטרת בטענה כי החזקתי מכשיר טלפון נייד בזמן הנסיעה. מה שהיה זה שבצעתי שיחת טלפון דרך מכשיר הדיבורית אשר ברכבי והקלטתי אותה לצורך עיסקי, כאשר בדקתי את השיחה שומעים את מהלך השיחה ואת הרגע שבה השוטרת עוצרת אותי ואפילו את עצם העובדה שאני מראה לשוטרת שאני עדיין מדבר במכשיר הדיבורית. השוטרת טוענת כי כנראה העברתי את השיחה מהמכשיר הנייד לדיבורית (אמרתי לה כי עדיין אין טכנולוגיה שיכולה לעשות כך ב 4 שניות) השוטרת ניסתה לשכנע אותי בכדי שאקבל אזהרה בלבד אך לא הסכמתי לכך וכעת אני עומד בפני משפט (הגליון שלי די נקי 20 שנה רישיון על לא יותר מ5/6 עבירות). שאלתי היא האם בבית משפט יתנו לי להשמיע את ההקלטה? האם יש ניסיון במצבים כאלו מבחינת החלטת השופט? תודה לעונים

    • נראה לי שיצאת אידיוט
      דנה | 01/09/2008 22:25

      אם השוטרת מציעה לך לקבל אזהרה כלומר לא קנס ולא נקודות ואתה מעדיף ללכת לבית משפט אתה עלול לבזבז הרבה זמן וכסף. אזהרה מקבלים רק אם מודים בעבירה ואין לך עבירות בשנתיים האחרונות. אם אתה הולך לבית משפט ההקלטה שלך לא שווה כלום כי אין שום תמונה ואתה לא יכול להוכיח שלא החזקת את הטלפון. זה גם לא משנה שרק רצית להקליט כי העבירה היא להחזיק ולא לדבר... בית המשפט יכול להגדיל לך את קנס בגלל שביזבת זמנו לשווא ובכל מקרה חבל שלא לקחת את האזהרה ולמדת לקח..

    • הקלטת השוטרת - דוח טלפון נייד
      עו"ד אילון אורון | 02/09/2008 18:44

      השופט אמור לאפשר לך השמעת ההקלטה. בהחלט מקרה מעניין, עם פוטנציאל להצלחה. בברכה עו"ד אורון מנהל הפורום