השאלה: האם גיוסו אומר שהדבר נסלח לו?

  • עיתון מעריב
    ראובן | 30/08/2008 17:14

    אני מפנה אותכם למעריב של שבת דף אחרון יש הפניה לגבי אשכנזי מצטט האם אתה רוצה להיות הרמטכל של מי שנהג ברכב ומואשם בהריגת הבן שלנו? יוסי בנעים הי"ד הנהג מאושם בהריגה והצבה רוצה לגייס אותו זה כאילו מותר לעשות תעויות ונסלח על הכול מראש גם אם לקחת נשמות של ילדים בני 17 בלבד כתבנו ובקשנו לדחית הגיוס עד לאחר תום המשפט הפלילי וגם מכתב מעו"ד שנשלח אליו מלפני חודשים טרם נענה

    • השאלה: האם גיוסו אומר שהדבר נסלח לו?
      אורן | 30/08/2008 18:44

      יש כאלה שרוצים להשתמט ורואים בצבא מועקה ולא פרס אבל זה כבר ענין אחר. למיטב ידיעתי, הצבא מסתייג מלקחת עבריינים אבל עברייני תנועה מתוך רשלנות זה מצב קצת שונה. ראה מקרה עו"ד דורי קלגסבלד שחזר להיות עו"ד אחרי שהרג בתאונה אם וילדה - האם ראוי שיהיה עו"ד אחרי דבר כזה? זה שאלה של תפיסה חברתית...אני במקומך הייתי נלחם על דבר אחר. לאחר מקרה קלגסבלד יש רעיון "סטרטאפ מבריק חדש" - להוריד עונש מאסר מעבירות רשלנות - דבר שנראה לי מעוות ביותר למלחמה ברשלנות. הבנת? מקרה כמו שלך עשוי להשאיר אדם שהרג בכביש - חופשי ומאושר ועם מקסימום קצת חלומות רעים.

      • יש הבדל בין שני המקרים
        גיא "אנשים באדום" | 30/08/2008 19:34

        אין כאן עניין של מועקה או פרס, העניין הוא גיוסו של מי שאשם בתאונה קטלנית ובמהלך משפטו כבר יהיה חייל. כלומר עצם היותו בצבא ימנע כנראה את המשך משפטו וסיום התהליך במהרה. כך עלול המשפט להתארך ולהמשך זמן רב ובכך כל אפקט ההרתעה והענישה ייעלם. ההבדל לגבי עו"ד קלגסברד הוא שהעו"ד "שילם את חובו לחברה", אם זה ראוי שיהיה עו"ד או לא זה דיון אחר . לעומת הרעיון של הורדת עונש מאסר מעבירות רשלנות, יש רעיון לעבירה חמורה יותר מגרימת מוות ברשלנות. כולנו מסכימים שאף נהג לא רוצה לגרום לתאונה או להיות מעורב בה, אולם אם הנהג שתה לפני, עקף בצורה מסוכנת, לא ציית לתמרורים וצפצף על כל מי שהיה בסביבתו, למה לתת לו פרס ? כל מי שנושא הבטיחות בדרכים נוגע לליבו והקטל בדרכים מציק לו מוזמן להצטרף לפעילות למען הצלת חיים בדרכים. מצ"ב קובץ פעילויות בנדון, ניתן לפנות אלי בכל שאלה והצעה. נהג ! החיים בהגה שלך ! ! ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guy@anashimbeadom.org

      • לא לגייס לפני תום המשפט
        שלומית - אנשים באדום | 02/09/2008 11:26

        לפי מה שכתב האב השכול, הצעיר שנהג עבר על כמה חוקים חשובים להצלת חיים. אם יגוייס לפני תום המשפט וריצוי העונש, הוא וחבריו הצעירים יסיקו, בצדק, כי זה לא כל כך נורא לא לציית לחוקי התעבורה גם כאשר התוצאה, מות החברים, נוראה כל כך. אם יגוייס הנהג העבריין, הוא לא יפנים את ערך החיים ואת ערך כיבוד החוק, ולדעתי יזלזל גם בהוראות הבטיחות של הצבא.

    • אין לגייס לצה"ל אשם בתאונה קטלנית !
      גיא "אנשים באדום" | 30/08/2008 20:01

      צעיר העומד לפני גיוס מואשם בגרימת תאונה קטלנית לפני פחות משנה, בהיותו נהג חדש. בתאונה נהרגו שני חבריו שלא היו חגורים ובנוסף להם היה ברכב צעיר נוסף. אם הצעיר יחל את שרותו בצבא, משפטו יידחה וכל ההליך המשפטי יתארך ויימשך מעל לכל זמן סביר. כמו כן גיוסו לצבא יהווה עבורו פרס על נהיגתו שגרמה לשני אסונות קשים כואבים ומיותרים. אף אם נהיגתו אינה מהווה מעשה פלילי "רגיל" אין לתת לצעיר אפשרות התחמקות מהליך משפטי מהיר. נהג ! החיים בהגה שלך ! ! ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guy@anashimbeadom.org

      • ראשית, אתה אומר דבר וניגודו ב 2 התגובות. שנית,
        אורן | 31/08/2008 16:04

        לא סביר שזה יהווה בעיה להופיע לדיונים מאחר ולביהמ"ש יש עדיפות והצבא חייב לשחררו לכל ההליכים. בכל הזמנה לביהמ"ש שאותה יקבל החייל דרך יחידתו כתוב כי לפי החוק חובה על מפקדו לשחררו לכל דיון. בקיצור אם הצבא רוצה לגייסו - זה הבעיה של הצבא.

        • לא מצאתי את הניגוד, אשמח לי אם תאיר לי אותו
          גיא "אנשים באדום" | 31/08/2008 16:26

          אומנם הצבא מחוייב לצווי בית המשפט, אבל אתה יודע ומכיר את הדינמיקה - יש קורסים, והחייל נמצא רחוק וכל מיני תירוצים ........ מה הבעיה לסיים את המשפט, ואחרי זה . . . אין כל סיבה לגייס (ואף להתחיל בהליכי הגיוס) מי שנאשם בעבירה זו או אחרת, ואין כל הגיון שבצבא יהיה חייל העומד בפני משפט על מעשה עוד בהיותו צעיר לפני צבא. נהג ! החיים בהגה שלך ! ! ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guy@anashimbeadom.org

          • לא לתת פרס לחייל שהרג בשוגג
            דניאל | 03/09/2008 12:51

            אי גיוס לצה"ל יהווה פרס על הריגה ואין לעשות זאת. גם דחיית הגיוס לא רצויה , אלא אם כן ניתן לבצע משפט מזורז שיסתיים תוך שבוע ולא יעכב את הגיוס. אין סיבה להעניש את החייל בענישה מנהלתית מעבר למחויב בחוק ולדחות לו את הגיוס. רק כאשר מדובר בעבירה שניתן בגינה לעצור את העבריין עד תום ההליכים יש לעכב את גיוסו לצה"ל ואם כבר גויס לעוצרו למרות היותו חיל.