הערתך האחרונה ב ( ) מקוממת ומרגיזה !

  • עבירת נתיבים
    שוקי | 18/08/2008 22:13

    שלום וברכה אשמח לשמוע את חוות דעתכם למקרה שארע לי היום בגבעתיים ברמזור בעל שלושה נתיבים כאשר נתיב ימני מסומן לנסיעה ימינה בלבד בהיבהוב , וכאשר שני הנתיבים מופיע ברמזור מעל כל נתיב ישר ושמאלה ולאחר הפניה ישנם שני נתיבים אשר מטבע הדברים הנתיב השמאלי לפונה משמאל והימני לפונה מנתיב האמצעי - לאחר שעמדתי בנתיב האמצעי ברמזור בעודי מאותת שמאלה הנני מבחין בשוטר מצד שמאל , והנה לאחר פניתי עוצר אותי ומגיש לי דו"ח על נסיעה שלא לפי הנתיבים , הסברתי לו שברמזור מעל הנתיב בו עמדתי מופיע ישר ושמאלה ואנני תושב המקום ואין באפשרותי לדעת שהדבר אסור ,אך ללא הועיל, שאלתי היא האם יש פה קייס לביטול הדו"ח ? ואם הסימון ברמזור לא קובע ,אז לפי איזה תמרור אני אמור לנהוג? { הסימונים שעל הכביש מטושטים ואינם קריאים ,וגם הרכבים כמובן מסתירים אותם} {אגב-האם שוטר תפקידו למנוע את "העבירה" או לחכות לביצועה ואז לחייך ולרשום ד"וח בהנאה -ברכב ממוזג שעומד באדום לבן }

    • הערתך האחרונה ב ( ) מקוממת ומרגיזה !
      גיא "אנשים באדום" | 19/08/2008 08:49

      תיאור הנסיבות לא הכי ברור אולם יחד עם זאת מובן שמנתיב נסיעה ישר פנית שמאלה בניגוד לסימון על הכביש. הסימון על הרמזור מסמן על כיוון הנסיעה הכללי "ישר ושמאלה" כאשר הסימון על הכביש מהווה את הכיוון הספיציפי לאותו נתיב. על הנתיב אמורים להיות מספר סימונים של הכיוון , כך שעוד לפני הגעתך לרמזור אתה אמור לראות זאת. אינך תושב המקום ? האם כך היית עונה גם בחו"ל ??? מה הקשר ? אם ביצעת עבירת תנועה, מה זה קשור היכן אתה גר ? ואם פגעת במישהו ? מה תספר למשפחתו ? ? ? ולגבי הסיפא - תפקיד השוטר לאכוף את חוקי התנועה.כל נהג אמור לדעת את החוקים ואם הוא חושב שאינו יודע אותם שיצא להשתלמות. שוטר לא אמור לעמוד בכל צומת ולשמש "דחליל" מרתיע, כי נהג שלא מכבד את החוק יצפצף על שניהם בצומת הבא. עקב עבירת נתיבים, עלולה להיגרם תאונה ועדיף שהשוטר יעמוד ב"אדום לבן" ויגיש דו"חות כנגד נהגים כאלה.(דרך אגב יש גם מקרים בהם הנהג מקבל רק אזהרה או הסבר בנדון). בכביש צייתו לחוקים ! בבית לכם מחכים ! גיא הלוי, פעיל לצמצום הקטל בכבישים ומתנדב במשטרה מייל : guy@anashimbeadom.org

    • סימונים מטושטשים על הכביש
      עו"ד אילון אורון | 19/08/2008 11:30

      אם הסימונים על הכביש אכן מטושטשים ולא ברורים, הרי כי יש ממש בדבריך וניתן לפעול בנדון. בברכה עו"ד אורון מנהל הפורום