האשם הוא הנהג שלא נזהר

  • יציאה מחניה ברוורס ופגיעה ברכב חונה חניה כפולה
    אבי | 05/08/2008 22:56

    שלום, יצאתי מחניה ברוורס לאחר בדיקה שגרתית התחלתי את הנסיעה לאחור ופגעתי ברכב שחסם אותי בחניה כפולה על הכביש. מי האשם? אודה לעזרה מכיוון שהוא תובע ממני את הנזק ואני חושב שהוא לא פחות אשם בתאונה.

    • האשם הוא הנהג שלא נזהר
      גיא "אנשים באדום" | 06/08/2008 08:14

      אקצין את דבריי, ונניח שלא רכב עמד במקום, אלא זוג אנשים ש"הלכו מכות" . . . (עבירת "סדר ציבורי", במקביל לעבירה של הרכב) ומן הסתם הפריעו לך בנסיעה. אם חלילה היית פוגע בהם . . . האם היית מאשים אותם ? ? ? האם הם אמורים להיפגע בגלל שהפריעו לך בנסיעה אחורנית ? ? ? ואם רכב היה נוסע בכביש והיה עובר באותו זמן . . . הוא גם היה אשם אם הוא היית פוגע בו ??? בכביש צייתו לחוקים ! בבית לכם מחכים ! מייל : guy@anashimbeadom.org

    • רשלנות משותפת
      עו"ד אילון אורון | 08/08/2008 09:18

      נראה כי שניכם התרשלתם - הוא בצע עבירה "מכוונת", אך לי נראה שאתה אשם לא פחות ממנו. בברכה עו"ד אילון אורון מנהל הפורום

      • השאלה אם כדאי ללכת לבית משפט כי הוא רוצה שאשלם לבד
        אבי | 08/08/2008 15:55

        תודה על העזרה, השאלה אם כדאי ללכת לבית משפט כי הוא תובע את מלוא הנזק ולא רואה בעצמו שותף באשם. השאלה אם שופט יכריע על אשם משותף או שחבל לנסות. תודה מראש.

        • השופט לא יהיה לטובתך
          גיא "אנשים באדום" | 10/08/2008 21:52

          אבי, אתה היית הנהג שנסעת לאחור והיית אמור לראות כל מה שנמצא מאחוריך (אם כחוק ואם לא). נסה להגיע איתו לפשרה ואמור לו שגם אם תלכו למשפט זה יגרר לזמן ארוך וחבל. תסביר לו שגם לו יש חלק באשמה , אבל קח על עצמך את רוב התשלום. (דעתי זו נאמרת לאחר בדיקה גם ע"י מתנדב בכיר.) בכביש צייתו לחוקים ! בבית לכם מחכים ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guy@anashimbeadom.org