אי מתן זכות קדימה - תאונת דרכים

  • אי מתן זכות קדימה- צריכה עזרה דחוף!
    שירי056 | 30/07/2008 14:46

    בבקשה עזרו לי... קצת ארוך....מתנצלת מראש... ביום ראשון הייתי מעורבת בתאונה קטנה שיכלה להסתיים בהחלפת פרטים של הביטוח וזהו, למרבה הפתעתי הבן אדם השני שאני נשבעת לכם שלא קרה לו כלום (הוא בזבז 40 דקות בלצעוק עלי ולדבר בפלאפון שלו עד שהאמבלונס הגיע והוא הרגיש מעולה)! הזמין אמבלונס ומשטרה ופשוט עשה מופע מרהיב במיוחד לאמבלונס שהגיע ועכשיו זה נקרא תאונה עם נפגעים וכתוצאה זומנתי היום לחקירה אצל המשטרה....ואני זקוקה לייעוץ דחוף! הבן אדם כנראה רוצה לעשות כסף על חשבון הביטוח רק שכנראה זה הולך להיות על חשבון הרישיון שלי.... אני נכנסתי לצומת ובאתי לפנות שמאלה והיה שם תמרור תן זכות קדימה, הסתכלתי ימינה ושמאלה מספר פעמים והתחלתי לגלוש לכיוון שמאל (לאחר שהייתי בעמדה של עצירה מוחלטת כמובן) לאחר שהבחנתי שהרכב שמגיע מצד שמאל שלי מאותת לפניה ימינה, רק שבמקום לפנות ימינה הוא המשיך בסוף ישר ונכנס בי (בכנף הקדמית השמאלית שלי) מכיוון שאני הייתי על מהירות אפס כי רק התחלתי את הנסיעה ממש לא היה נזק רציני, הזזתי את המכונית לצד הדרך והייתי בטוחה שנחליף פרטים וזהו, אבל הוא כנראה הבין שבגלל שהיה לי את תמרור התן זכות קדימה אז זה "אשמתי" וסירב להחליף פרטים בינתיים הוא כנראה התקשר לאמבלונס וכשזה הגיע לבסוף הוא עשה הצגה שלמה לאמבלונס למרות שכמובן לא קרה לו כלום... עכשיו מאשימים אותי באי מתן זכות קדימה (למרות שהוא אותת ימינה ובסוף לא לקח את הפנייה ימינה) ומאישמים אותי בגרימת תאונה עם נפגעים, למרות שהוא מתחזה ובכלל לא נפגע... מה לעשות, אני הייתי אמורה לתת עדות במשטרה ופשוט לא יכולתי לחתום על ההאשמות האלו... האם כדאי לי לקחת עו"ד? מה יהיה במשפט? אשמח לשמוע עצות... האם ישללו לי את הרישיון? אין לי עברות קודמות... האם ב"אי מתן זכות קדימה" תמיד זה יהיה אשמת הרכב שלא ציית כביכול לתמרור או שיש נסיבות מקלות כמו במקרה הזה כשהבן אדם אותת ימינה והטעה אותי?

    • אי מתן זכות קדימה - תאונת דרכים
      עו"ד אילון אורון | 30/07/2008 18:33

      את תואשמי ע"י המשטרה באחריות לתאונה. העבירה שתואשמי בה - מחייבת, עפ" י החוק בפסילת מינימום של 3 חודשים בפועל. הגישה הנה להטיל את האחריות על הנהג שבכיוונו התמרור. לביהמ"ש כן יש סמכות שלא להטיל את פסילת המינימום. מומלץ לפנות לעו"ד ע"מ שיפעל לשמירה על רשיונך. בברכה עו"ד אורון מנהל הפורום