תשובות

  • האשמה בסעיף 62 (2)
    חיה | 28/07/2008 16:19

    שלום רב, בחודש יולי 2007 עברתי תאונה בה נפגע רכבי ורכב נוסף (לא היו פגיעות גוף). כל אחד מהצדדים הגיש תלונה למשטרה ונקבע משפט אזרחי של חברת ביטוח אחת מול השניה. הבעיה היא שלפני כשבועיים קיבלתי לביתי הזמנה לבית משפט התעבורה (משפט נוסף) כאשר מדינת ישראל תובעת אותי על אי ציות לאור אדום והאשמה בסעיף 62 (2) בקשר עם סעיף 38 (2) לפקודת התעבורה. שאלותי הן: 1. האם נכון יהיה לקחת במקרה כזה שירותי עו"ד שייצגו אותי? או להשתמש בסניגוריה הציבורית? 2. האם במידה ואני יוצאת זכאית יוחזר לי הכסף שאוציא על ייצוג עו"ד? 3. מה הוא העונש המקובל על עבירה כזו? והאם ניתן להקטין אותה במידה ומדובר בשלילת רשיון? גם אני הודעתי למשטרה על הנזק ונתתי את גירסתי שהצד השני נסע באדום. למה הצד השני לא עומד לדין? הרי מדובר במילה שלי מול מילה שלו אשמח לתשובה תודה *הערת מערכת: לקריאה נוספת אודות משפט תעבורה

    • תשובות
      אורן | 03/08/2008 18:15

      רק ביהמ"ש יכול למנות לך סנגור מהסנגורייה הציבורית בהתאם לקריטריונים ברורים (האם יש עונש מאסר לאותה עבירה, מצבך הכלכלי לשכור עו"ד בעצמך וכו'). לגבי החזר שכר טרחת עו"ד באם תמצאי זכאית - לא תקבלי.