המרה באזהרה

  • המרת דוח באזהרה
    יפ | 15/07/2008 13:26

    שלשום קיבלתי דוח על אי מתן זכות קדימה במעבר חציה. בכלל לא ידעתי למה עוצרים אותי. חיכיתי ברכב 10 דקות ובינתיים שני השוטרים שהיו במקום ניסו להתמודד עם עוד שני נהגים שצעקו עליהם לאחר שהם עצרו אותם בצד מאותה סיבה. ניגשתי לניידת וראיתי שעדיין אפילו לא כתבו את הדו"ח שלי. רק לאחר מס' דקות נוספות התפנתה השוטרת לכתוב את הדו"ח שלי. השוטרת כתבה שהיה איש במעבר החציה בזמן שעברתי - דבר שאינו נכון. ביקשתי שתבדוק במחשב כי לא היו לי עבירות תנועה מיום שקיבלתי רישיון (11 שנה). היא אמרה שאין לה אפשרות. אמרתי לה שאני יודעת שנהוג במקרים כאלה לתת אזהרה. היא אמרה שזו הבחירה שלה והיא בוחרת שלא. קיבלתי 500 ש"ח קנס ו-4 נקודות. אמרתי שאני לא מודה בעבירה והיא כתבה את זה וגם את זה ששאלתי האם אם אודה בעבירה היא תוכל לתת לי אזהרה. ועכשיו לשאלה - האם בנסיבות יש לי בכלל מה לבקש עכשיו אזהרה? האם עלי להודות מפורשות בעבירה בשביל לקבל אזהרה, או שמספיק לכתוב בבקשה שקיבלתי דוח ואני מבקשת להמירו באזהרה בשל העובדה שאין לי כלל עבירות תנועה קודמות ואף לא דוחות חניה ב-11 שנות הרישיון שלי? תודה.

    • המרה באזהרה
      עו"ד אילון אורון | 15/07/2008 16:40

      ץוכל לבקש את המרת הדו"ח באזהרה. אם תודיע במפורש שאתה מודה, הדבר יפגע באפשרותך לפעול לביטול הדו"ח, אם בקשתך תדחה. בברכה עו"ד אורון מנהל הפורום