מירוצים לא בכביש !

  • פסילה על תנאי
    זיו | 14/06/2008 17:16

    שלום. אני נתפסתי לפני כשנה במהירות מופרזת וכרגע אני על תנאי לחודשיים שלילה למשך שנתיים. לא מזמן נתפסתי על אי ציות לתמרור עצור(קיבלתי רק קנס), ורציתי לדעת האם עבירה זו תבטל את התנאי??? תודה...

    • מירוצים לא בכביש !
      גיא "אנשים באדום" | 14/06/2008 20:43

      אין קשר בין הדו"ח שקיבלת בגין אי ציות לתמרור עצור לבין העונש על תנאי שקיבלת עקב טיסתך בגובה נמוך ומסוכן. אין לך אפשרות לקבל אזהרה על הדו"ח האחרון, עקב המשפט שהיה לך, ואני מניח שלא תרצה להיפגש שוב עם שופט תעבורה, כי פעולתו הראשונה תהיה הפעלת התנאי. יחד עם זאת אני פונה אליך בבקשה אישית, הכי ישירה ודוגרית - לאן אתה טס ? חשבת מה עלול לקרות עקב אי ציות לשלט עצור ? אני בטוח שאתה לא אוהב "הטפות מוסר", אולם האם אתה אוהב לשמוע על עוד תאונת דרכים ??? איך אתה מריש כשאתה שומע על עוד משפחה שנעלמה עקב אי כיבוד החוק ? לסיום, אבקשך לנהוג כחוק, לכבד את שאר המשתמשים בדרך, וזכור : בכביש צייתו לחוקים ! בבית לכם מחכים ! גיא הלוי, *הערת מערכת : לקריאה נוספת אודות משפט תעבורה

      • דו"ח לא מבטל תנאי
        דוד | 14/06/2008 23:01

        משמעות עונש על תנאי היא שהיה ותהיה לך עבירה נוספת, יופעל כנגדך העונש על תנאי ובנוסף תישפט על העבירה ה"חדשה" העובדה שניתנה לך ברירת משפט, מה שמכונה ברירת קנס, מאפשרת לך לשלם את הקנס מבלי להישפט עליה ולפיכך לא יופעל כנגדך העונש על תנאי שקיבלת. היה ותופיע בפני שופט, אם בגין דו"ח חדש או אם תבחר להישפט על העבירה הזו, הנוכחית, של אי-עצירה, או אז אם תורשע יופעל העונש על תנאי ובנוסף תחטוף בגין העבירה החדשה. לעצם שאלתך, עצם ביצוע העבירה אינו מפעיל את התנאי, אבל ודאי וודאי שאינו מבטל אותו. העונש על תנאי נשאר תלוי ועומד עד לגמר תקופת התנאי.

    • עבירה זו אינה מפעילה תנאי
      עו"ד אילון אורון | 15/06/2008 09:03

      גם אם תבקש להישפט , העבירה לא תפעיל את התנאי, שכן העבירה אינה ברשימת העבירות המפעילות תנאי, ואין המדובר בעיברה בגינה הוטל התנאי. בברכה עו"ד אילון אורון מנהל הפורום

    • פסילה - קריאה נוספת
      אתר הפורומים | 10/07/2008 18:05

      לקריאה נוספת, מקצועית, אודות פסילה ראה: פסילה