תיקון

  • שלום לכולם בקשת ייעוץ
    שבתאי לוי | 10/06/2008 14:26

    לפני כחצי שנה נעצרתי ע"י שוטר (בוחן תנועה) 28/11/07 כאשר אני נוסע ללא רשיון רכב בתוקף. השוטר הנחמד מסר לי טופס שבו כתוב לבצע טסט לא יאוחר מאותו יום בשעה 15:00 כדי שהרכב יהיה כחוק, ללא כל הסבר נוסף . אני כמו ילד טוב כבר ב 12 הייתי אחרי טסט , עם רשיון רכב חדש ובתוקף. בערב חג השבועות נעצרתי לביקורת , הצגתי מסמכים , והשוטר טען שבמסוף מופיע שהרכב מורד מהכביש , אני לתדהמתי מנסה במשך דקות ארוכות להסביר לשוטר שאכן קצתי והעברתי את האוטו טסט כחוק ובוחן משרד הרישוי הנפיק לי רשיון אבל השוטר בשלו. הוא טוען , שבפתק שמסר לי בוחן התנועה חצי שנה קודם לכן יש רובליקה שבה היה אמור לחתום בוחן מכון הטסטים. בקיצור , קיבלתי הזמנה לבית משפט. אנ ילעולם לא הסתבכתי עם החוק , ואין לי מוגש מה קורה עם זה , אני חושש שישללו ממני את הרשיון או יותר גרוע. מה ניתן לעשות כדי להביא למצב שיבינו שלא היה לי מושג שבוחן הטסטים צאיך לחתום לי על הפתק , מעבר לכך שהוא העביר את האוטו טסט ? תודה מראש

    • תיקון
      שבתאי לוי | 10/06/2008 14:33

      קצתי = רצתי מוגש = מושג צאיך = צריך סליחה , כנראה מהלחץ

      • אתה תעמוד לדין
        דוד | 10/06/2008 15:53

        לא על עבירת תנועה, אלא על הבנת הנקרא. תסתכל בראי ותראה, שהמשותף לכשל בענין הטסט ולטעויות שביצעת בעברית הוא חיפזון כמו שאומרים שכנינו בני-דודנו, החיפזון מהשטן.

        • מבחינת החוק ,
          שבתאי לוי | 10/06/2008 21:05

          האם העובדה שהונפק לי רשיון רכב בתוקף לא מבטל כל טופס אחר שבא לפניו ומבקש את אותו הדבר בדיוק? שהאוטו יהיה עם רשיון בתוקף זו מטרת הבוחן הייתה וכך נעשה מה גם שאולי הניסוח של הטופס אותו מסר לי הבוחן תנועה בנוסף לחיפזון שלו אולי וכך שלא טרח לתת לי הסבר קצת על מה שאני אמור לעשות עם הטופס גרם לי לחשוב שכל מה שצריך הוא לעשות מה שהבוחן ביקש. -לעבור טסט. האם אני אקבל איזשהו עונש על התמימות הזו או אי ההבנה למרות הלא נהגתי ברכב אסור לשימוש? ואם כן מה מידת העונש המקובלת בחוק למשהו כזה?

          • תשובה לשבתאי
            עו"ד אילון אורון | 11/06/2008 13:15

            פנייתך דורשת בדיקה מעמיקה של הדברים, הכוללים את כל המסמכים.

            • אנסה לפשט מעט את המקרה
              שבתאי | 04/08/2008 12:13

              אני בסה"כ נסעתי כשנה..עם רשיון רכב בתוקף פשוט לא החתימו לי במכון טסטים את הטופס הלבן של "איסור שימוש ברכב" שבו הליקויים שהייתי אמור לתקן הם - ביצוע טסט עד שעה 15:00. לכן הגעתי ביצעתי טסט הכל עבר בהצלחה.. נהגתי ככה שנה וכל העניין הוא שנתפסתי כשאין לי טופס "איסור שימוש ברכב" חתום אבל רשיון רכב חדש כן הונפק לי