קטנוע הוא רכב לכל דבר

  • פגיעה ברוכב קטנוע
    li il | 03/04/2008 21:09

    שלום רב נהגתי בריכבי וממש לפני שהגעתי למעבר חצייה , לפני שהגעתי למעבר לא ראיתי אף הולך רגל אשר עשוי לרדת לכביש , אבל פתאום "טס" וירד לתוך מעבר החצייה , מכיוון המדרכה, רוכב קטנוע (כאילו הולך רגל) פגעתי בו קלות והוא קם והמשיך בנסיעתו . לא יודע מה קרה לו , אבל לי נגרם נזק קל בכנף הימנית . כעיקרון ולפי רוח החוק, מי האשם בתאונה מסוג זה ? ובכלל מדוע רוכבי הקטנועים והאופניים רוכבים עליהם על המדרכה ? חוקית, מותר להם ? בברכה li il

    • קטנוע הוא רכב לכל דבר
      דוד | 04/04/2008 15:37

      לקטנוע אסור ליסוע על המדרכה ואסור לעבור במעבר חציה. הבעיה שלך היא ש(כנראה) לא רשמת את מספר הקטנוע, שכן, אם היית רושם, היה ניתן להאשים אותו בנהיגה בחוסר זהירות, נסיעה על המדרכה ובמעבר חציה, גרימת תאונה, עזיבת מקום תאונה ללא מסירת פרטים. מאחר ואיש לא נפגע אין כאן סעיף של עזיבת מקום תאונה ללא הגשת עזרה. אני מקוה בשבילך שיש לך ביטוח מקיף.

      • תודה רבה
        li il | 04/04/2008 21:08

        ראשית תודה רבה לתגובתך המהירה . שנית, העניין הוא לא הנזק שנגרם לי כמו שהייתי יכול , שלא בכוונה , לפגוע בו פיזית למזלי הוא לא נפגע ובכך גם נחסכה ממני עוגמת נפש וצער. אבל , רוכבי הקטנועים והאופניים עושים ככל העולה על רוחת גם בכביש וגם על המדרכה ולא אחת גם "כועסים" על הולכי הרגל על שמפריעים להם בנסיעתם, כן, על המדרכה .