בלי תירוצים - תגובה לשני המסרים

  • דו"ח מצלמה על נהיגה במהירות העולה על המותר ברכב חברה
    צחי ד' | 16/03/2008 15:19

    בהמשך להודעה הקודמת, המקרה המדובר ארע ברכב חברה, והעונש עליו, כפי שרשום בהודעת תשלום הקנס, הינו קנס של 750 ש"ח + 8 נקודות. האם כך אכן צ"ל גובה הקנס והנקודות על נהיגה בדרך עירונית במהירות העולה ב-24 קמ"ש על המהירות המותרת (80->104)? או שמאיזושהי סיבה העונש "נדחף" כלפי מעלה משום שמדובר ברכב חברה (ואם כך - היש דרך ל"נרמל" אותו)? תודה מראש!

    • בלי תירוצים - תגובה לשני המסרים
      דוד | 17/03/2008 04:21

      הדרך הפשוטה להעביר את הדו"ח על שם החבר שנהג היא כך: החבר שולח מכתב למטה הארצי של המשטרה, מדור פניות נהגים ומצהיר כי הוא נהג ברכב ומבקש להעביר את האישום על שמו בעת שיקבל את הדוח של שמו הוא יכתוב שנית מכתב לאותה הכתובת, בו יציין את נסיבות נסיעתו המהירה, יבקש הבנה, רחמים וכיו"ב ואם אין לו עבירות בשנתיים (!) האחרונות יוכל לבקש להמיר את הדוח באזהרה. לגבי שאלתך בענין המהירות, שטח בנוי או פתוח, כתוב את מספר הסעיף של האישום ואוכל לבדוק עבורך במה האשימו אותך. אם האישום לא מתאים לעבירה זו עילה לבקש ביטול הדו"ח

      • דו"ח קנס ע"ש חברה
        עו"ד אילון אורון | 17/03/2008 10:45

        תשלום עבירת קנס, כאשר האישום מיוחס לחברה, אינו מחייב בנקודות. בברכה עו"ד א.אורון מנהל הפורום

    • מספר סעיף האישום + הדגשת נושא השאלה
      צחי ד' | 17/03/2008 11:05

      ע"פ המצויין בדו"ח, מדובר בסעיף 6542 ("בניגוד לתקנה 54 (א) לתקנות התעבורה. סמל עבירה 6542"). עכ"פ, נא שימו לב לנק' העיקרית שבשאלתי - גם אם האישום אכן מתאים לעבירה, אולם האם על חריגה כזו, של פחות מ-30 קמ"ש, "חוטפים" 750 ש"ח + 8 נקודות???

      • קבל הבהרה
        דוד | 17/03/2008 19:51

        סעיף 6542 מוגדר בין 21 קמ"ש ל- 30 קמ"ש מעל המהירות המותרת בדרך עירונית זה שאתה רואה ב"עודף מהירות" של 30 קמ"ש חריגה קטנה, זו זכותך. הענין הוא שהמחוקק הוא זה שקובע, ולגביו 30 קמ"ש יותר זו חריגה גדולה שמצדיקה קנס של 750 ש"ח ו- 8 נקודות אגב, אם זה מעניין אותך, גם אני חושב ש- 30 יותר זו הגזמה פראית, במיוחד בדרך עירונית

        • למען הגילוי הנאות...
          צחי ד' | 27/03/2008 20:02

          למען הגילוי הנאות, מדובר, כאמור, בחריגה של 24 קמ"ש (כך, עכ"פ, לדברי המצלמה...), ולא 30, וזה היה בדרך בגין בירושלים, לא באיזו שכונה צפופה, מלאה בילדים... בכל מקרה תודה על התשובות, צחי

    • אם המדובר בדרך בן עירונית - הקנס הנו 250
      עו"ד אילון אורון | 17/03/2008 11:11

      ש"ח , ועל החברה לפנות בבקשה לתיקון הטעות. אם מדובר בדרך עירונית - אין טעות. בברכה עו"ד אילון אורון מנהל הפורום