משפט

  • האם שוטר יכול לחזור מהחלטה?
    זיו | 17/01/2008 00:38

    נעצרתי ע"י שוטר בגלל שנסעתי ללא אורות באופנוע (ביום קיץ ב30 מעלות בשעה 8 בבוקר!!!) , אז ככה השוטר שהבנתי אח"כ מתנדב אמר לי שאם אין עברות קודמות אז הוא יזהר אותי וישחרר לאחר כ10 דקות אני רואה את השוטר הנוסף רושם לי דוח שאלתי מה ולמה ונאמר לי ע"י השוטר הכותב שמי שעצר אותי הוא המתנדב והוא לא קובע כלום אלא הוא , המתנדב/שוטר האשים אותי בכך שלא סיפרתי לו שאני נהג חדש (באותו זמן היה לי שנה וחצי רישו) ולכן נרשם לי דוח אני הגבתי ואמרתי שמבחנתי המתנדב הוא שוטר ואני הסתמכתי ונוצר לי סיבה להאמין שלא אקבל דוח בגלל שאין לי עברות קודמות ואין עלי חובה לספר לשוטר/לרשות דבר שעלול לסבך/לרעתי והוא שוטר וכל שוטר סביר יודע מלהסתכל על רישיון את תאריך ההוצאה של הרשיון. שאלתי א. האם השוטר יכול לחזור מהבטחתו לאחר שיצר וגרם לי אמון שלא אקבל דוחן ב. האם באמת אין חשיבות למה שהמתנדבים אומרים ולמעשה אין לראותם כשוטרים לכל דבר ג. יש לי משפט בעוד חודש על זה , מה נראה הסיכוי שלי לצאת מזה?

    • משפט
      עו"ד איתן גורביץ | 17/01/2008 15:32

      אני מבין שביקשת להישפט בגין הדו"ח. הנסיבות לא צריכות להביא לזיכוי אלא להקלה. ניתן לדבר עם התביעה על כך.

      • איך ניתן לדבר עם התביעה?
        זיו | 17/01/2008 21:13

        האם רק במהלך המשפט עצמו או שיש ליצור עימם קשר קודם? הקנס שקיבלתי הוא 100 ש"ח. תודה מראש.

        • פניה לתביעה
          עו"ד א.אורון | 21/01/2008 13:45

          בד"כ ניתן לשוחח עם התובע המשטרתי במעמד הדיון עצמו. כמו כן ניתן לפנות לתביעה לקראת מועד הדיון , או לבקש מהשופט את דחיית הדיון, ולתאם פגישה מסודרת במשרדי התביעה. בברכה א.אורון