מהירות מופרזת

  • עבירת מהירות
    רון | 17/11/2007 17:22

    נתפסתי ע"י שוטר נוהג במהירות 118 קמ"ש (לאחר הפחתה של 5 קמ"ש) בכביש שהמהירות המותרת בו היא 70 קמ"ש. הכביש הוא כביש 44 - כביש אזור - כביש ממש רחב וגדול, 3 נתיבים לכל כיוון + נת"צ בנוסף, שטח הפרדה. הכביש נראה כביש בינעירוני לכל דבר. בחושך (הזמן בו השוטר עצר אותי) קצת קשה להבחין בשילוט של הגבלת המהירות, ובנוסף, אם פספסתי את התמרור, הפעם הבאה שאני אוכל לראות אותו היא רק בצומת הבא, כעבור מספר קילומטרים. זומנתי למשפט ועוד לפני זה לשימוע והקצין החליט לשלול לי את הרישיון ל-30 יום. אני עומר לסיים את התקופה. השאלה היא מה הסיכוי שבמשפט אני אקבל שלילה נוספת על ה-30 יום שכבר יש לי. יש לי רישיון 16 שנה. היו לי 2 עבירות מהירות בעבר - האחרונה לפני למעלה מ-6 שנים, וזאת לפניה כשנתיים לפני כן. לשוטר וגם לקצין בעת השימוע אמרתי שחשבתי שזה כביש בינעירוני ושמותר לנסוע 90 קמ"ש ולי נראה שאכן נסעתי במהירות זו.

    • מהירות מופרזת
      עו"ד איתן גורביץ | 18/11/2007 08:43

      ישנו סיכוי סביר כי יפסלו לך את הרישיון מעבר לתקופת הפסילה מנהלית אותה כבר ריצית. אתה צריך להתכונן היטב למשפטך. ***הערת מערכת :לקריאה נוספת:מהירות מופרזת

      • תודה על התשובה..המשך..
        רון | 18/11/2007 15:43

        לאיזו תקופה יכולים לתת לי שלילה נוספת? עוד 30 יום? עוד 60 יום? מה הכי סביר? האם אני אוכל למנוע זאת? האם ניתן לעשות עסקת טיעון עם התובע עוד בטרם המשפט? אם המשפט נערך במועד לא נוח מבחינתי, האם אני יכול לבקש לשנות אותו? (לא אכפת לי אפילו להקדים, רק היום בשבוע שנקבע לי המשפט בעייתי בשבילי).

        • מהירות
          עו"ד איתן גורביץ | 18/11/2007 19:56

          זכותך להיות מיוצג במשפט על ידי עורך דין.

          • תודה אבל לא ממש ענית לשאלות שלי...  לת
            רון | 18/11/2007 21:36

            • עבירת מהירות
              taavurahelp | 19/11/2007 16:20

              השופט הוא שכותב את ההחלטה, אבל אני אנסה לתת לך הערכה- אם אתה מגיע למשפט אחרי שכבר ריצית פסילה מנהלית של 30 יום, יש סיכוי שתקבל פסילה נוספת, לכל היותר ל- 30 או 60 יום. אתה יכול לסיים את התיק גם בלי פסילה נוספת, תפנה לתביעות של המשטרה. אם המצב הוא כפי שאתה מתאר אותו, יש סיכוי סביר שתגיע להסדר שיהיה נוח מבחינתך. אם אתה לא מצליח להגיע להסדר, אז כדאי לפנות לעו"ד כבר במהלך הפסילה המנהלית שאתה מרצה. ניתן להגיש בקשה להחזרת הרשיון ובאותו שלב לטפל גם בתיק העיקרי.

              • תודה.הייתי היום בבית המשפט לתעבורה..
                רון | 19/11/2007 19:59

                כדי לדבר על עסקת טיעון עם התביעה ונאמר לי שיש עוד זמן עד המשפט (חודש וחצי) והתיק לא נפתח עדיין ובמילא גם לא ידוע מי התובע ושאני צריך לחזור בערך שבוע לפני המשפט. כך שזה כבר יהיה הרבה אחרי שתסתיים תקופת הפסילה המנהלית. מידע נוסף: פסילה מנהלית *הערכת מערכת: לקריאה נוספת אודות משפט תעבורה