פיטורים או התפטרות- דיני עבודה

  • מקרה מסובך של פיטורים
    רונן | 17/09/2009 10:03

    שלום לכולם, אני מועסק מזה שנתיים וחצי בחברה על חוזה שכותרתו "חוזה אישי מיוחד לסטודנטים" לאחרונה הודיע לי הבוס הישיר שלי שאני אאלץ לסיים את החוזה מאחר וסימתי את התואר הראשון לאחר מכן פנה אלי שוב ואמר לי שהוא הצליח להשיג אישור עד חודש דצמבר שאוכל להישאר בנתיים ושבדצמבר אני אאלץ לעזוב ולכן פניתי לחיפוש עבודה בנתיים מצאתי עבודה ואני מעונין להתחיל לעבוד שם כמה שיותר מוקדם המעסיק דורש ממני 30 יום הודעה מוקדמת יש לציין שלא עבדתי במהלך השנתיים וחצי האלו במשרה מלאה ולכן האם זה הגיוני ? האם זה נחשב כאילו התפטרתי או כאילו שפיטרו אותי כי נתנו תאריך יעד בדצמבר ואני הלכתי לחפש עבודה בנתיים מה הדין במקרים כאלו אשמח לתשובה

    • פיטורים או התפטרות- דיני עבודה
      עו"ד בן נתן שי | 17/09/2009 11:16

      אם האריכו את חוזה העבודה שלך עד דצמבר הרי שהפיטורים ייכנסו לתוקף רק בדצמבר. התפטרות שלך לפני דצמבר עלולה לסכן את פיצויי הפיטורים שלך ובכל מקרה מפאת הותק שלך אתה צריך לתת הודעה מוקדמת של חודש אם ברצונך להתפטר.

      • המשך + הבהרה
        רונן | 17/09/2009 15:16

        לא האריכו לי את החוזה מה גם שלא חתמנו על שום מסמך שמאריך לי את החוזה ובנוסף החוזה המקורי שעליו חתמתי בתחילת העבודה לא מדבר על הגבלת זמן אז הכיצד ניתן להאריך משהו שמראש לא היה מוגבל בזמן ? הם פשוט הודיעו לי שבגלל שיש לחץ כרגע בעבודה אז בדצמבר אני אאלץ לעזוב האם זה לא פיטורין ? אגב כידוע לי לעובד בלא משרה מלאה לפי צו הרחבה זה פחות מה -30 יום לא ? המון תודה

        • האם קיבלת מכתב פיטורים שאומר שבדצמבר אתה מסיים את עבודתך?  לת
          עו"ד בן נתן שי | 17/09/2009 15:56