פיטורים

  • האם מותר לפטר אותי?????
    יניב | 17/08/2009 07:43

    הנני עובד פעמיים בשבוע בסוף שבוע. נהוג במקום עבודה זה לתת אילוצים מתי אפשר לעבוד ובהתאם מקבלים משמרות. יש לציין שאני עובד שני משמרות קבועות כבר שנים. בשבוע שעבר הודעתי ביום א שאני לא יכול לעבוד, כך שיש למעביד 5 ימים להתארגן אבל עקב חוסר כוח אדם האשים אותי ולפיכך פיטר אותי עקב נזק לחברה. יש לציין שלא נגרם כל נזק, אני עובד בתור מוקדן. הבעיה היתה של חוסר עובדים וחמישה ימים לתת למנהל להתארגן זה מספיק. שאלתי היא האם ניתן במקרה כזה לפטר ללא פיצויים?

    • פיטורים
      שיר | 17/08/2009 09:43

      ככלל המעביד הוא זה הוקבע את מועדי העבודה ולא העובד. אם נקבעו ימי עבודה קבועים (גם אם כנוהג בפועל ולא בחוזה כתוב), כל שינוי מחייב את הצדדים. לא ברורה השתלשלות הענינים במלואה. עצם ההודעה שאינך רוצה לעבוד ביום מסוים, איננה עילה לפיטוריך, אך אם למרות הודעתך המעביד הורה לך לעבוד ולא הגעת, אז יתכן שזו עילה לפיטורים ואולי אפילו לשלילת פצויים. במקרה זה יש לדעת, האם זה יום עבודתך הקבוע או לא? מה היו הסיבות לכך שלא יכלת להגיע? מה היו הסיבות שבגינן לא היה ניתן לקרוא לעובדים מתאימים אחרים?