הפרת חוזה- דיני עבודה

  • הפרת חוזה בע"פ
    אושרה | 14/08/2009 10:58

    יום לפני שהייתי אמורה להתחיל עבודה חדשה התקשרו והודיעו לי כי החליטו לא להעסיק אותי עקב מידע שהגיע ליידיהם מהמעסיק הקודם שלי, {הכל דברי שקר ואני שוקלת תביעה על הוצ' דיבה}, האם אני זכאית לפיצויי כלשהו על הפרת החוזה? {כמובן שכבר נסגרו איתי כל פרטי ההעסה ופרטי השכר ואף הוזמנתי לפגישת הכרות עם צוות העובדות}

    • הפרת חוזה- דיני עבודה
      עו"ד לילך אקרמן | 14/08/2009 16:44

      כן, אך יהיה עלייך להוכיח את הנזקים שנגרמו ואת העובדה שכבר סיכמו איתך הכל.

      • אכן הוכחתי
        אושרה | 14/08/2009 18:47

        דיברתי עם מנהלת משאבי אנוש של הקיבוץ על כך והיא אכן הכסכימה איתי ואמרה שאני יחשוב על פיצוי ויאמר לה כי מבחינת החוק היא לא חייבת לשלם לי דבר {כאילו שהיא "באה לקראתי"} ואני לא יודעת מה מקובל לבקש, חודש עבודה? פחות?

        • אין משהו מקובל
          שיר ורד | 17/08/2009 09:38

          ניתן לתבוע נזקים כלכליים אמיתיים שנגרמו לך. לדוגמא , אובדן פצויי פיטורים ממקום עבודה קודם אם התפטרת לצורך החלפת מקום העבודה. מאחר ולא פרטת האם עזבת מקום עבודה קודם לצורך עבודה זו, או האם ויתרת על הצעות עבודה אחרות כדי לעבוד שם, לא ניתן להתייחס לשלאתך.