לא!

  • קיזוז ימי חופשה מהודעה מוקדמת
    חגית | 12/08/2009 11:17

    יש בחברתינו עובד שפוטר עם הודעה מראש עפ"י חוק -חודש - בתקופת ההודעה מראש העובד עבד בפועל שבועיים ויצא לחופשה כשבועיים עפ"י יתרת ימי החופשה שנזקפו לו. עבור כל תקופת ההודעה מראש גם בוצעו לו הפרשות סוציאליות ונצברו לו תנאים לותק פיצויים והבראה.האם נהגנו נכון בקיזוז יתרת החופש ????

    • לא!
      עו"ד רענן קריב | 12/08/2009 11:20

      אסור למעסיק לפוף את תקופת ההודעה המוקדמת עם ימי חופשה. אל תפני לחוק, יש פסיקה הקובעת זאת.

      • ניצול ימי חופשה בפועל -קיזוז מהודעה מראש
        חגית | 12/08/2009 11:33

        למרות שבפועל העובד אכן היה בחופשה........ איפה אפשר לראות את הפסיקה הנ"ל ????הפסיקה לא הגיונית...... נוצר מצב שלפני שמפטרים עובד רצוי לשלוח אותו לניצול ימי החופשה ואז לפטר לאלתר וכך גם לא יצבור תנאים סוציאליים וותק שמסתכמים בהרבה יותר מפדיון ימי החופשה.......

        • ניצול חופשה למפוטר
          עו"ד רענן קריב | 12/08/2009 12:37

          כדי לקבל אסמכתאות וייעוץ יותר מפורט מומלץ לפנות לייעוץ משפטי. יובהר רק זאת: החופשה משמשת לחופשה ולא ככלי למטרות זרות כמו פגיעה בזכויות כספיות של העובד, כעולה משאלת ההמשך.