דמי הכשרה

  • קורס הכשרה
    מוטי | 12/08/2009 04:59

    בכניסתי לעבודה החדשה חייבו אותי לעבור קורס הכשרה בשביל לעבוד אצלם. למדתי תוכנה פנימית שלהם. האם גם על קורס מסוג כזה אני יכולים לחייב אותי לשלם דמי הכשרה?

    • דמי הכשרה
      עו"ד רענן קריב | 12/08/2009 10:39

      אין בחוק "דמי הכשרה". אפשר לכלול בחוזה ההעסקה "קנס עזיבה" שיהיה מידתי ביחס לעלות ההכשרה ומשכה. לא צינת אם יש בחוזה שלך סעיף כזה.

      • כן..
        מוטי | 12/08/2009 19:11

        יש סעיף שמחייב אותי בקנס עזיבה שהם תולים את זה בהכשרה, אבל זו הכשרה פרטית למקום, לא משהו שיקנה לי מעבר למקום עבודה זה.

        • לא משנה
          עו"ד רענן קריב | 13/08/2009 09:54

          אם הכשירו אותך במשך זמן ממושך ןהשקיעו בהכשרתך זמן ומאמצים - ייתכן שקנס העזיבה יוכר. השאלה איננה אם ההכשרה תצייד אותך בידע לעתיד אלא כמה הושקע בהכשרתך לתפקיד הזה, אצל המעסיק הזה.