ויתר על זכויות מהסכם קיבוצי

  • ויתור על קרן השתלמות+התיישנות
    אחות | 11/08/2009 22:11

    שלום רב היום גיליתי שמקום העבודה הקודם שלי, לא הפריש לי לקרן השתלמות. סיימתי את עבודתי שם לפני כשנה. הם מבררים את הנושא אבל לדבריהם אם לא בחרתי קרן הם לא חייבים לתת לי את הקרן, ושכנראה חתמתי על ויתור בנושא.. גם אם חתמתי זה היה מתוך טעות, אני לא מבינה למה מישהו ירצה לוותר על כך (לדברי מנהלת כח אדם ישנם עובדים שמעדיפים את ה 100 ש"ח הנוספים למשכורת - 2.5 אחוז של הפרשת עובד במקום לצבור ל 6 שנים) רציתי לשאול האם א. ניתן לוותר על הפרשת תשלומים לפי הסכם קיבוצי לקרן השתלמות. ב. מהי תקופת ההתישנות לתביעה בנושא? תודה רבה מראש !!

    • ויתר על זכויות מהסכם קיבוצי
      עו"ד רענן קריב | 12/08/2009 10:22

      עובד אינו יכול לוותר על זכויות המוקנות לו מתוקף הסכם קיבוצי, וויתורו אינו תופס. ההתיישנות היא 7 שנים, אך בתום שנת הכספים (דצמבר) אי אפשר יותר להפקיד את הכספים לקרן ההשתלמות ולכן יש לשלם פיצוי לעובד.

      • האם חובה לתבוע?
        אחות | 12/08/2009 11:27

        ראשית תודה גדולה על תשובתך המהירה לטענתן של נשות המשכורות וכח האדם מכיוון שלא בחרתי קרן השתלמות הן לא יבולות להחליט בשבילי ולכן לא הופרשו כספים.. עם מי עלי לדבר? האם עלי לתבוע על מנת לקבל פיצוי? (יש לציין שמדובר במוסד גדול ומסודר ולכן היה לי כל כך קדשה להאמין שהם יפעלו שלא על פי החוק) תודה רבה מראש

        • כדי לקבל פיצוי אין מנוס מלתבוע  לת
          עו"ד רענן קריב | 12/08/2009 12:36

          • איך תובעים?
            אחות | 12/08/2009 13:57

            שלום.. מדובר על תקופת עבודה של כשנתיים, לא סכום גדול, תביעה תעלה לי יותר... כשאתה אומר שאין מנוס מלתבוע, לדעתי זה בעצם אומר שאין לי סיכוי לקבל את הכסף- רציתי להדגיש שעדין לא פניתי לגורם בכיר בבית חולים, ורציתי לדעת האם פניה כזו עשויה לסייע לי, וכן, האם עלי לציין משהו במכתב, המדגיש כי איני מוותרת על זכויות לתביעה באם הפיצוי שיוצע לי לא יהיה מתאים? תודה וישר כח

            • איך לעשות מה
              עו"ד רענן קריב | 12/08/2009 16:09

              זו כבר שאלה החורגת מתחומי הפורום. אנו עונים על שאלות עקרוניות, לא נותנים ספר הוראות פעולה. את יכולה לפנות לועד העובדים המייצג אותך. את יכולה לפנות להסתדרות האחיות. את יכולה לפנות לעורך דין.