איפוס ותק

  • שאלה בקשר לאיפוס הותק
    גדי | 11/08/2009 17:38

    שלום לכולם, אני עובד כמאבטח בבי"ח ולאחר תקופת ותק של שנה טסתי לטיול בחו"ל לתקופה של 3 חודשים. סיכמתי עם הממונה עליי שכשאני אחזור לארץ אני אמשיך לעבוד .ואכן לא קיבלתי שום מכתב פיטורין ובנוסף קיבלתי תלושי משכורת בכל החודשים ששהיתי בחו"ל. בתלושי השכר לא הורידו לי ביטוח לאומי אבל כן הורידו לי משהו שנקרא מקדמת מחשב(?) בשווי 75 שקל וכל חודש לאחר מכן זה הכפיל את עצמו. בכל התלושי שכר הללו היה מצויין כי הותק נשמר. לצורך העיניין בחודש מאי היה מצויין לי ותק של שנה ו4 חודשים בזמן ששהיתי בחול בחודשים אמצע ינואר עד אמצע מאי. מה שמוזר זה שבחודש יוני היה מצויין ותק חודשיים בלבד. האם זה חוקי לבטל את הותק בזמן שאני מקבל תלושי שכר ולא פיטרו אותי ואם כן מדוע בחודש מאי היה מצויין ותק שנה ו4 ,וחודש לאחר מכן ותק חודשיים

    • איפוס ותק
      עו"ד רענן קריב | 11/08/2009 18:48

      קודם כל, למה שלא תשאל את מי שביצע את איפוס הוותק? אחרי שתקבל תשובה תוכל לחזור לכאן ונוכל לבדוק אם היא עמודת בדרישות החוק. ככלל, יש להניח שתקופת ההיעדרות נחשבת לחופשה ללא תשלום, אינה זכה בוותק. אבל לא היה מקום למחוק את הוותק שקדם לה.

      • שאלתי את המעסיק
        גדי | 11/08/2009 21:35

        התגובה שלו היתה שלאחר 3 חודשים יש "ניתוק" והמערכת במחשב מתחילה לספור מחדש. שאלתי אותו מה לגבי כל הותק הקודם, אז נאמר לי שהכל קיים וכרגע זה מחולק לשני תקופות עבודה. אחד 12 חודשי עבודה והשני 3 חודשים החדשים לאחר האיפוס. זה ניראה לי דיי מוזר , שורה תחתונה בתלוש משכורת האחרון רשום לי ותק 3 שנים. איך אני יכול לסמוך עליו שבאמת זה מחולק ל2 תקופות ואני אקבל בעתיד את הפיצויים המגיעים לי. כמו כן חשוב לי לציין שלא קיבלתי דמי הבראה מאחר וכביכול מבחינתם הותק בתקופה הנוכחית הוא 3 חודשים בלבד.

        • תיקון* בתלוש האחרון מצויין ותק 3 חודשים ולא 3 שנים  לת
          גדי | 11/08/2009 21:37

          • אפשר תגובה בבקשה ? :)  לת
            גדי | 12/08/2009 14:43

            • תגובה על מה?
              עו"ד רענן קריב | 12/08/2009 16:10

              לא הוצגה שום שאלה בתגובתך שכותרתה "שאלתי את המעסיק".

              • תגובה על..
                גדי | 12/08/2009 18:58

                אמרת לי לפנות למעסיק ולראות אם מה שהוא טוען עומד בדרישות החוק. בכל זאת אני אשאל , האם מותר לחלק את הותק שלי לשני תקופות נפרדות ? כרגע בתלוש משכורת האחרון רשום לי ותק 03 חודשים (בסך הכל אני שנה וחצי בחברה כולל החל"ת) איך אני אדע שבאמת אקבל את הפיצויים שלי על התקופה הראשונה ?

                • לא, לא מותר
                  עו"ד רענן קריב | 13/08/2009 09:53

                  הוותק הוא אחד. ורצוי מאד שהוא יופיע בתלוש השכר כפי שהוא באמת. תדע שתקבל את מלוא הפיצויים כשתלוש השכר יציין את הוותק המלא והנכון שלך.

                  • תודה רבה לך !  לת
                    גדי | 13/08/2009 11:49