תשובה

  • פיצויי פיטורין
    איתן מ. | 02/08/2009 11:59

    אני עובדת בחברה פרטית כ1.3 שנים. כיום מעסיק שלי מחפש טעויות שלי ופשלות בכל סיבה כדי לגרום לי לעזוב ללא פיצויים. לשני כ- שבוע נשרף מחשב שלי הוא היה בן 6 שנים וחומר בו לא עבר גיבוי (אין נוהל או הנחיה בחברה לגבות קבצים שונים וגם לא נמסר לי באופן אישי שום מכשיר גיבוי למטרה זו. היום מעסיק רוצה לחייב אותי בעלות שיחזור החומר ב1500 שח, שזה מלאו מחיר השיחזור). האם מותר לא? מעסיק לא מעביר לי עבודה ולא מתיחס אליי כלל . אני במקבלי נמצאת בטיפולי הריון ושאלה היא כזאת האם אני יכולה להתפטר ולקבל פיצויים בתוקף סיבה זו? או מה עליי לעשות כדי לקבל מכתב פיטורים ופיצויים??? תודה!

    • תשובה
      שיר ורד | 02/08/2009 23:53

      המעסיק לא רשאי לנכות משכרך ללא הסכמתך . אם הוא חושב שגרמת לשריפה במזיד או ברשלנות הוא יכול להגיש נגדך תביעת נזיקין.טיפולי פוריות אינם עילה להתפטרות וקבלת פצויים.אי העברת עבודה יכולה להחשב כתנאים שאין לצפות מהעובד להמשיך ולעבוד המאפשרים כן להתפטר ולדרוש פצויים, אך מדובר במקרה מורכב ומומלץ לפנות בפניה אישית לקבלת יעוץ פרטני שיפרט את כל ההשתלשלות, יתכן שקיימת לך גם עילת תביעה על בסיס ניסיונות של המעסיק לעקוף את האיסור לפטרך באמצעות לחצים ותרגילים שונים ובכך להפר את זכויותיך על פי חוק עבודת נשים.כדי לקבל מכתב פיטורים ופיצויים, את צריכ הלפנות למעסיק ולהודיע לו שאם יגיש בקשה לפיטורייך במשרד התמ"ת את תתני את הסכמתך לפיטורים. יתכן שבמקרה כזה, הוא יגיש את הבקשה ולאחר שאת תסכימי הבקשה תאושר ואז תהיי מפוטרת ככל עובד וזכאית לפצויים.