זכויות עובד- דיני עבודה

  • שעות נוספות ונסיעות
    ארד | 02/08/2009 02:49

    שלום.אני עובדת בחברה שהעבודה לא יומיומית והיא בכל הארץ המעסיקה משלמת לנו עלויות של הנסיעות אבל היא לא משלמת זמן נסיעה והיא שלוחת אותנו מרחק של שלוש שעות נסיעה לפחות בד"כ אני רוצה לדעת אם מבחינה חוקית יש לה זכות וגם אם היא שולחת אותנו למקומות שהתחבורה היא רק במונית אם היא צריכה לשלם? עוד נושא שרציתי לדעת זה אם היא מעבידה אותנו 11 שעות ביום אם היא צריכה לשלם שעות נוספות?(יש הפסקה של חצי שעה ביום) תודה

    • זכויות עובד- דיני עבודה
      עו"ד לילך אקרמן | 02/08/2009 07:56

      לעניין שעות נוספות, כן היא צריכה לשלם. לעניין נסיעה זה בעייתי חהוק לא מחיב אותה לשלם בגין זמן נסיעה אלא רק מרגע ההגעה לעבודה ועד סיומה, אם מדובר בנסיעה ארוכה סכמו איתה כי אתם מגיעים קודם למקום העסק ויוצאים משם וכך היא תחויב לשלם לכם אם אתם מגיעים למקום שנקבע והמרוחק באופן עצמאי היא לא מחויבת לשלם על זה. לענין מוניות- עפ"י החוק המקסימום שהיא מחויבת לשלם לכם זה 21.7 ש"ח ליום.