תשובה

  • השעיה מהעבודה
    עדי | 01/08/2009 20:12

    אני עובדת בד"כ כ-שלוש משמרות בשבוע (משרת סטודנט) בשל חוסר עבודה ,אחראית המשמרת קיצצה במשמרות לכל העובדים. לחבריה הקרובים נתנה מס' ימים ולאלו שאינה מחבבת לא נתנה כלל. כאמור אותי לא שיבצה כלל כל השבוע . האם זה נחשב להשעיה?האם מותר לה לעשות זאת?ומה ניתן לעשות במקום ?להוציא חופש מחלה ולקבל כסף?

    • תשובה
      שיר ורד | 02/08/2009 01:59

      1. הוצאת חופשת מחלה כשאינך חולה היא רמאות ואסור לעשות זאת.2. לא מדובר בהשעיה אלא בחופשה ללא תשלום ללא הסכמתך או בהרעת תנאים.במידה ומדובר בחופשה ללא תשלום ללא הסכמתך את יכולה לדרוש ממנה לשבץ אותך במשמרות כרגיל ולהודיע בשמידה ולא תשובצי תתבעי שכר כאילו שובצת ועבדת כרגיל.במידה ומדובר בהרעת תנאים זכותך להודיע כי אם ההרעה לא תתוקן תוך זמן סביר, תתפטרי בגין הרעת תנאים. לאחר מכן מיתן להתפטר בגין הרעת תנאים עם הודעה מראש כחוק (בתקופה זו עלייך לעבוד כרגיל ולקבל שכר) ולאחר מכן תוכלי לתבוע פצויי פיטורים.ההחלטה האם מדובר בהרעת תנאים א בחופשה ללא תשלום לא פשוטה ותלויה בתנאי ההסכם בין הצדדים ובשאלה עד כמה היו שינויים בהיקף המשמרות בעבר (ביחוד הקרוב).מתן פרוטקציה ל"חברים" של המנהלת יכולה להחשב כאפליה שלא ממין העניין ולזכות אותך בפיצוי בגין הפרת חוק שויון הזדמנויות בעבודה.