עבודה באבטחה

  • חברת האבטחה שלי עושקת אותי
    צחי | 28/07/2009 12:46

    חברת האבטחה שאני עובד בה (אבטחת מוסדות חינוך) פשוט עושקת אותי, אני עובד כבר כחצי שנה בחברה ומגיע מחוץ לעיר ומשלמים לי נסיעות כאילו אני צריך אוטובוס אחד בתוך העיר... הנסיעות היומיות שלי הלוך ושוב עולות 47 ש"ח. אני יודע שע"פ חוק אני לא אמור לקבל את כל הסכום, אבל היום משלמים לי 11 ש"ח ליום על נסיעות...1) כמה צריכים לשלם לי ע"פ חוק לתשלומי נסיעות?החברה כבר המון זמן בדיונים איתי שנעשים בכתב והם טוענים שהתשלום לנסיעות כלל לא מגיע לי בגלל שנסעתי בטרמפ עם חבר (ניסיתי להסביר להם שזה לא היה טרמפ וזה היה בתשלום אליו וגם זה היה רק בכיוון אחד, בדרך הלוך. בדרך חזור נאלצתי להסתדר בעצמי...)2) האם הם צודקים לגבי הכיוון הלוך?חוץ מזה, החברה מעלימה לי שעות עבודה. לדוגמא, בחודש האחרון רשמו לי בתלוש השכר 14 שעות עבודה פחות ממה שבאמת עבדתי. כשנשאלתי לדבר נאמר לי שאלו "שעות לא מאושרות". חבר ותיק בחברה סיפר לי שכשהחברה מקבלת קנס בגלל איחור שלי וכדו', היא גובה את הקנס ע"י ניכוי משעות העבודה של אותו עובד. ושהם עושים את זה בגלל שגביית קנסות היא בניגוד לחוק, אע"פ שחתמנו בחוזה העבודה שבמקרה של איחור יגבה קנס, לטענת חברי הותיק, הדבר בניגוד לחוק. 3) האם עניין הקנסות נכון? האם הורדת השכר מהתלוש שלי היא באמת מנוגדת לחוק?כל עובד בחברה שאני נפגש בו מספר לי על מצב דומה ועל חוב של כ1000-2000 ש"ח של החברה כלפיו כשהחברה שולחת חזרה מכתבי תגובה מיאשים... (הם נותנים מענה רק במכתבים- אין עם מי לדבר... וזה נמרח על המון המון זמן ומקבלים מכתבים סתמיים ולא מוסברים....)יש לי חבר שהגיש תביעה וזכה, ועוד חבר שעכשיו פתח בהליכים משפטיים, האם יש דרך, במידה ואוכיח שהתרגילים נשנים אצל המון עובדים, שארתיע את החברה יותר מסתם תביעה פרטית שלי?אודה אם תוכלו לענות לי קודם כל על השאלות החוקיות ואז לייעץ לי על דרך פעולה מומלצת...ועוד שאלה לא קשורה למה שהיה עד כה,החברה זכתה במכרז בשנת תשס"ט ב2 גזרות בירושלים, ובמכרז לשנה הקרובה תש"ע היא זכתה רק במכרז על הגזרה השניה (לא זו שאני עובד בה)עכשיו הם אומרים לי שאם אני לא רוצה לעבוד בגזרה השניה, הם רואים זאת כהתפטרות ואאלץ לשלם קנס ע"ס ההכשרה שלי (1600 ש"ח). יש לציין שאני רוצה לעבוד דווקא בגזרה הזו מכיוון שהיא קרובה מאד למקום הלימודים שלי וזו הסיבה מלכתחילה שבגללה הגעתי לחברה...האם יש דרך לצאת מהבלאגן הזה בצורה חיובית? תודה רבה על התשובה וסליחה על המכתב הארוך

    • עבודה באבטחה
      עו"ד רענן קריב | 28/07/2009 13:00

      1. 22.70 ליום עבודה, או חופשי חודשי. 2. לא. אלא אם הם מסיעים אותך או שאינך זקוק כלל לנסיעה. 3. לא, כן. 4. אפשר להגיש תביעה של קבוצה. אפשר גם להתארגן במסגרת ההסתדרות או מחוצה לה. החברה צודקת. היא לא מבקשת להעביר אותך לתל אביב אלא למקום אחר בירושלים.

      • שאלה לגבי התשובה האחרונה
        צחי | 28/07/2009 13:08

        עקב המעבר לגזרה השניה נוצר עודף אנשים וקצת מקומות עבודה, עקב כך, כנראה שאאלץ לעבוד פחות ימים בשבוע- האם עדיין טענת החברה מוצדקת?

        • זה משהו אחר
          עו"ד רענן קריב | 28/07/2009 13:20

          אם מקטינים את שיעור המשרה שלך זוהי הרעה מושית בתנאי העבודה שמקימה לך זכות להתפטר בזכאות לפיצויי פיטורים.

          • תודה רבה  לת
            צחי | 28/07/2009 13:48

            • עוד שאלה קטנטנה אם אפשר...
              צחי | 28/07/2009 15:26

              האם יש לי זכות להתפטר על רקע העובדה שלא שילמו לי כבר חצי שנה נסיעות כדין נ.ב. קיבלתי עם כה תשובות מהחברה בעל פה ולא בכתב, באם כדאי לחכות לתגובה בכתב.

              • העבדות בוטלה
                עו"ד רענן קריב | 28/07/2009 16:22

                להתפטר אתה יכול תמיד. אם תפעל נכון, תוכל אולי לקבל פיצויי פיטורים. קודם כל עליך לדרוש את תיקון המצב. אם הוא לא יתוקן תוכל להתפטר בזכאות לפיצויי פיטורים.

                • זכאות לפיצויי פיטורים- אבל
                  צחי | 28/07/2009 18:04

                  אבל- ומבחינתי זה הגורם המכריע. במקרה של התפטרות אני חתום על שטר חוב בסך עלות קורס ההכשרה שלי (1600 ש"ח). העבדות אמנם חלפה מהעולם כמעט כליל, אבל במקרה של התפטרות החברה תנקה לי את הסכום הנ"ל מהמשכורת הקרובה בלי לשאול שאלות (כמו שניקו את שעות העבודה שלי וכדו') ויותר גרוע- בלי לתת תשובות. מבחינה משפטית- באם אתפטר ויהיה לי מכתב שמראה שהם לא שילמו לי את הנסיעות כי הם חושבים שזה לא מגיע לי בגלל שהיה לי טרמפ או כל סיפור אחר, האם אוכל לקבל את מה שמגיע לי וגם את עלות קורס ההכשרה שלי כאילו פיטרו אותי- ולא פוטרתי? (שהרי אם אני מתפטר אני חייב לשלם את שטר החוב, שאגב, מהתפטרויות של ידידים שלי שהצטערו שבאו לחברה הזו בדיוק כמוני, אני יודע שאפילו שעובד עבד שבעה חודשים מתוך עשרה של ההתחיבות- הורידו לו את כל הסכום ,-> 1600 ש"ח נוקו מהמשכורת שלו...)

                  • אין מנוס
                    עו"ד רענן קריב | 28/07/2009 18:33

                    כנראה שלא יהיה מנוס מלנהל משפט.