תשובה

  • שאלה
    רוזלין | 27/07/2009 23:20

    שלום רב: אני עובדת בבית מלון מזה שלוש שנים מקום עבודתי מספק לעובדים ארוחות ועליהם אנחנו משלמים 81 +64מע"מ ארוחות (ככה רשום בתלוש) חדר אוכל עובדים אשר מספק לנו אוכל נפתח ב7 בבוקר ומגיש ארוחה חלבית ב 12 בצהריים ארוחה בשרית ובחמש אחר הצהריים ארוחה חלבית. יוצא שמי שעובד במשמרת ערב משלוש עד 12 בלילה מקבל רק ארוחה אחת חלבית בשעה 5 ומי שעובד בבוקר מקבל שתי ארוחות בתור סטודנטית אני עובדת לרוב ערב מאחר שאנו עובדים עד 12 בלילה ואין עוד ארוחה לעובדים תמיד אכלנו ב 9 בערב ארוחה בשרית בחדר אוכל של האורחים. שהגיע שף חדש למלון הוחלט לא לתת לעובדים לאכול בערב ב9. השאלה שלי: האם זה מקובל שאני עובדת 9 שעות מקבלת שתי הפסקות שמורידים לי מהמשכורת אך מקבלת רק ארוחה אחת חלבית? וזמי שעובד ערב ומקבל ארוחה אחת יורידו לו אותו סכום על ארוחות כמו מי שעובד בוקר ומקבל שתי ארוחות? תודה מראש

    • תשובה
      שיר ורד | 28/07/2009 09:02

      מדובר בהסדר ייחודי של המלון כהטבה לעובדים ואין כאן עניין של מקובל.האפשרויות העומדות לפנייך.1. התפטרות בגין הרעת תנאים (לא ברור האם זה יחשב להרעת תנאים מהותית המזכה בפצויי פיטורים).2. בקשה מהמעסיק לוותר על ההטבה  (הארוחות) והפסקת הניכוי מהשכר.3. מעבר למשמרות בוקר.4. פניה למעסיק בבקשה לשקול מחדש את ההחלטה או להפחית את החיוב לעובדים במשמרת ערב בלבד.

      • המשך
        רוזלין | 28/07/2009 15:19

        תודה על המענה המהיר.... שפניתי לכח אדם וביקשתי שלא יחייבו אותו על ארוחות ושאני לא אוכל נאמר לי כי זה לא אפשרי...האם זה נכון? תודה